cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Petra met haar twee kinderen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

25 februari 2022 door Sjoukje Dijkstra

Petra verloor bijna haar pasgeboren zoontje: "Zijn hart stond twaalf minuten stil"

"Op 9 maart, 's ochtends, stond het hart van onze zoon, Matthijs, stil. Hij heeft het overleefd." Moeder Petra vertelt aan CIP.nl wat eraan vooraf ging, en hoe zij het moment beleefden dat zij en haar man dachten afscheid te moeten nemen. "Op dat moment ben je zo bezig met de situatie. Dan is het fijn te weten dat je gedragen wordt in gebed."

Het is 5 oktober 2020 als Matthijs wordt geboren, na 37,5 weken zwangerschap. Petra vertelt: "Mijn man zag direct dat hij het Syndroom van Down heeft. Dat was een verrassing, maar we hadden al vrij snel sterk het gevoel dat Matthijs ons gegeven is. Dat hij bewust in ons gezin is geplaatst. We hadden zin om met zijn ontwikkeling aan de slag te gaan." Op het eerste gezicht leek er niets met hem aan de hand. Na controle door de cardioloog bleek dat hij juist een grote hartafwijking had. "Door zijn hartproblemen had hij geen energie om te drinken. De eerste twee maanden heeft hij zelf aan de borst gedronken. Daarna kreeg hij voeding door de neussonde. Op 5 februari kreeg hij een openhartoperatie. Hij had op dat moment helemaal geen energie. Hij kon alleen maar liggen. Ik kon hem niet eens knuffelen, want dat was te zwaar voor hem. Dat was een intense periode achteraf gezien."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Levensverhalen
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Jan-Kees organiseerde een dankdienst voor de genezing van zijn dochter: "Een week later kregen we dramatisch nieuws"
- Ds. A. Kort: "De Heere sprak tot mij in een voetbalstadion"
- Het bekeringswonder van Urker koster Luut: "Ik walgde als ik een psalm hoorde en wilde niets met Jezus te maken hebben"
- Paul Blokhuis verloor zijn dochter: "Hoe kan het dat een kind van 18 ermee stopt en iemand van 93 moet wachten op de dood?"
Meer over Levensverhalen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Een bijzonder verhaal. Waar je zou denken dat hun ervaringen met hun zoontje centraal staan, zetten ze zelf de liefde centraal.

Ook dit stukje: "Dan mag de maatschappij verhard zijn, als ik kijk hoe de zorgverleners met Matthijs omgingen, en meeleefden met ons, dan zie ik alleen maar liefde."

Sommigen beweren dat je pas echt lief kunt hebben als de Heilige Geest in je woont. Ik denk dat het anders ligt. Dat wij ondanks de zondeval niet ons vermogen zijn kwijt geraakt elkaar oprecht lief te hebben.