cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
coronapas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 november 2021 door Jeffrey Schipper

2G-model in zicht? 6 bezorgde christenen richten zich tot de ChristenUnie

Worden niet-gevaccineerden in Nederland tweederangsburger? Deze zorg leeft de laatste dagen volop, ook in christelijk Nederland. Het 2G-model, een coronatoegangsbewijs voor alleen gevaccineerde of genezen mensen, hangt als een donkere wolk boven de hoofden van niet-gevaccineerden. Voor een invoering van het 2G-model moet de wet veranderd worden. Morgen debatteert de Tweede Kamer over de eventuele invoering ervan. Veel ogen zijn gericht op de ChristenUnie. Hoe gaat deze partij, die zich eerder duidelijk tegen het 2G-model uitsprak, met de nieuwe ontwikkelingen en kabinetsplannen om? Zes christenen, fervente tegenstanders van 2G, delen vandaag een indringende boodschap.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
De polarisatie tussen christenen op dit platform en in de gemeentes/ kerken is in volle gang. Dat "vaccin" blijkt een splijtzwam te zijn en ik ken er een die daar erg mee ingenomen is. Laten we als christenen, vooral de eenheid bewaren want als ik zie hoe Nederland het afgelopen anderhalf jaar veranderd is dan vrees ik voor de komende jaren... Laten we bij elkaar blijven komen om te bidden en vorm gemeenschappen zodat we elkaar kunnen helpen en voorbereid zijn op de dingen die komen gaan en ons uitstrekken naar Hem. Kol. 3:1