cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

12 november 2021 door Piet van Midden

De zieke samenleving is niet met een boosterprik te genezen

Ik heb ooit op de ambulance gezeten. Zo zeg je dat ‘op de ambulance.’ Het begon met een noodgeval: een ernstige ongeluk en geen chauffeur was beschikbaar. En het groeide uit. De rijvaardigheid etc. was wel in orde. Maar ik stond ermee op en ging ermee naar bed. In een gedenkwaardig ritje stierf een kind aan zijn verwondingen. Ik stopte.

Dagelijks hoor ik in de verte de ambulance met zijn akoestische kabaal gaan. Nog steeds ben ik blij dat ik ‘er niet meer op zit.’ Helemaal nu het min of meer gewoon wordt dat een ambulance verschillende ziekenhuizen langsgaat om de zieke of gewonde patiënt aan een eerste hulppost te slijten. Een ziekenauto reed anderhalf uur rond met een oude mevrouw met een beenbreuk. Niet direct levensbedreigend. Wel heel pijnlijk en traumatiserend, zeker voor iemand van 80+. Het zal je moeder zijn. Dat heet een zorginfarct. Niet alleen de mevrouw is ziek of gewond, de samenleving is dat ook. En die ziekte is niet met een boosterprik te genezen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Geachte collega Van Midden, Ik voel me niet helemaal aangesproken, omdat ik niet oproep tot niet-vaccineren, maar wel een beetje - omdat ik vaccineren (zeker voor jongeren) van vraagtekens voorzie. Deze column lijkt mij echt niet de weg. Absoluut niet. Wat betekent 'overbodig ziek geworden' - en wie betreft dat? Uw columns zijn doorgaans nuchter, maar dat mis ik nu zeer. Gaan we nu hetzelfde roepen over mensen met obesitas? Of over gescheiden ouders omdat zij onterecht twee huizen bezetten? Of over oude mensen omdat zij onnodig geld kosten?