cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Martin Koornstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 september 2021 door Jeffrey Schipper

Wat kunnen christenen leren van Jan Zijlstra? Martin Koornstra antwoordt

“Jan Zijlstra pakte het heel anders aan dan ik zou doen. Het is mooi dat die verscheidenheid in de kerk mogelijk is.” In de evangelische en charismatische beweging wordt momenteel veel gesproken over de geestelijke erfenis van Jan Zijlstra, nadat de evangelist vorige week donderdag op 82-jarige leeftijd overleed. Wat kunnen we van de soms inspirerende en soms omstreden Zijlstra leren? Spreker Martin Koornstra, oprichter van Stichting Royal Mission, geeft antwoord.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld David de Vos trok Koornstra niet intensief op met Zijlstra. “Ik heb hem in totaal slechts drie keer ontmoet.” In antwoord op een vraag over de impact van Zijlstra’s genezingsbediening op zijn eigen leven, verwijst Koornstra naar “de vele grote wonderen” die Zijlstra in Jezus’ naam heeft verricht. “In mijn leven heb ik veel wonderen meegemaakt, maar ik heb nog nooit iemand met de ernstige ziekte ALS onder mijn handen zien genezen. Ik herinner mij ook de genezing van een meisje met een doof oor en een blind oog. Die grote wonderen hebben mijn verlangen naar Gods kracht vergroot.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Jan Zijlstra
- Jan Zijlstra: een sterke persoonlijkheid die geen enkele concurrentie naast zich duldde
- Evangelist Jan Zijlstra (82) overleden: "Nederland verliest een van zijn bekendste evangelisten"
- Media vragen zich af of Jan Zijlstra was gevaccineerd: begrijpelijk of ongepast? - CIP Podcast
- Acht inspirerende uitspraken van Jan Zijlstra
- Terugluisteren: Arno van der Knaap en Hans Maat over Jan Zijlstra
Meer over Jan Zijlstra »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

B
Mooie evenwichtige reactie van Martin Koornstra. Laten we dankbaar zijn voor mensen zoals Jan Z. en ook Martin K. die gehoor geven aan de roeping en bediening die zij van God hebben gekregen!