cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan Zijlstra
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 september 2021 door Redactie

Evangelist Jan Zijlstra (82) overleden: "Nederland verliest een van zijn bekendste evangelisten"

Evangelist Jan Zijlstra is donderdag aan de gevolgen van het coronavirus overleden. Dat maakt zijn stichting Wings of Healing bekend: "Vandaag, 9 september 2021, is tot ons groot verdriet Evangelist Jan Zijlstra op 82-jarige leeftijd in zijn Heer en Heiland ontslapen." 

Eerder deze week maakte evangelist David de Vos bekend dat Zijlstra in het ziekenhuis was opgenomen en aan het vechten was tegen het coronavirus. Hij riep christenen op om te bidden voor de evangelist. "Ik denk dat Jan voor meer zieken heeft gebeden in zijn leven dan wie dan ook in ons land. Bewogen, vol geloof en met zijn ogen op Jezus gericht. Nu hij zelf in de benauwdheid is: laten we de rollen omdraaien en voor hem, zijn leven en zijn familie bidden. Laten we hierbij ook in het bijzonder aan zijn vrouw Herma Zijlstra denken."

Helaas mochten de vele gebeden niet baten. Stichting Wings of Healing laat op Facebook weten dat de evangelist "in zijn Heer en Heiland is ontslapen". "Hij heeft samen met zijn vrouw Herma, 64 jaar lang het Evangelie gepredikt en was een zielenwinner pur sang die in zijn evangelisatie- en genezingsdiensten de bezoekers niet alleen over de Here Jezus vertelde, maar ook voor de zieken bad. Hij had een duidelijke roeping om het getuigenis van Jezus Christus bekend te maken: de God van wonderen is Dezelfde gisteren, heden en tot in eeuwigheid. 

"In de loop der jaren hebben honderdduizenden mensen de diensten van Jan Zijlstra bezocht", vervolgt de stichting. "Niet alleen in Nederland en België, maar ook op de Nederlandse Antillen, Suriname en Indonesië. De vele wonderen die God tijdens de diensten deed heeft hij jarenlang opgeschreven in het blad dat hij uitgaf, en rond 2010 een oplage had van meer dan 100.000 exemplaren. De bediening van Jan Zijlstra is diverse malen landelijk in het nieuws geweest. Nederland verliest dan ook een van zijn bekendste evangelisten." 

Arno van der Knaap
Er wordt verslagen gereageerd op het overlijden van Zijlstra. Medepastor Arno van der Knaap schrijft op Instagram dat Zijlstra is bevorderd tot heerlijkheid: "We zijn dankbaar dat we vandaag bij leven samen afscheid van hem konden nemen en bidden de familie en gemeente veel troost en bemoediging toe! Zijn impact op ons leven was gigantisch en heeft ons ontzag voor God bijgebracht, liefde voor Gods woord en een ontzettende passie om zielen te winnen." 

"Een zielenwinner pur sang", gaat Van der Knaap verder. "Een man van God en een generaal in Nederland. Zij bediening heeft vele tienduizenden gezegend en de bereidheid om offers te brengen voor Gods Koninkrijk was groot. Laat de nieuwe generatie (waar we onderdeel van zijn) het voorbeeld volgen om Jezus te verhogen en Zijn evangelie te prediken, de vaandel verder te dragen voor de Heer die we dienen en in liefde met elkaar te leven." 

Eerder vertelden de twee tegenover CIP.nl over het conflict dat tussen hen ontstond, maar ook hoe ze weer met elkaar verzoend raakten. Zijlstra: "De verzoening was belangrijk, omdat dát het hart van God is. Jezus sprak over vergeving als iets dat we keer op keer op keer moeten toepassen."

Dikke knuffel
Ook andere christenen reageren op het nieuws. "Lieve Jan, wat zullen we je missen", schrijft mede-evangelist David de Vos op Facebook. "Gisteren mocht ik nog even bij je zijn. Wat heb je gestreden, je hele leven lang. Geef Jezus een dikke knuffel. Eén van Nederlands grootste geloofshelden is nu thuis." 

Zijlstra stond vooral bekend vanwege de genezingsdiensten die hij organiseerde. Zelf stelde hij echter dat het veel belangrijker is dat mensen Jezus leren kennen dan dat ze genezen. "Mij mogen ze vergeten. Als ze Jezus maar niet vergeten", was een van zijn inspirerende uitspraken. Lees hier meer inspirerende uitspraken van deze bijzondere man.


Jan Zijlstra
- Jan Zijlstra: een sterke persoonlijkheid die geen enkele concurrentie naast zich duldde
- Media vragen zich af of Jan Zijlstra was gevaccineerd: begrijpelijk of ongepast? - CIP Podcast
- Acht inspirerende uitspraken van Jan Zijlstra
- Wat kunnen christenen leren van Jan Zijlstra? Martin Koornstra antwoordt
- Terugluisteren: Arno van der Knaap en Hans Maat over Jan Zijlstra
Meer over Jan Zijlstra »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Wat goed in ieder geval ,dat ze weer met elkaar verzoend zijn, voor dit gebeurde