cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 juni 2021 door Piet van Midden

Wat de samenwerking tussen de wolf en de raaf tot ons te zeggen heeft

In de jaren ’80 van de vorige eeuw reisde ik met vrienden door Noord-Amerika, onder andere door de woestjn van Utah. Het is bizar en onherbergzaam woestijngebied. De eenzaamheid valt er op je neer. We kregen er pech: een waterslang van de motorkoeling begaf het. Daar stonden we. We waren nog niemand tegengekomen en rekenden al op een nachtje woestijn.

Toen verscheen er een ranger en vroeg wat hij voor ons kon doen. Stomverbaasd vroeg ik hem waar hij opeens vandaan kwam. Hij wees lachend maar zwijgend naar boven. Boven ons hoofd circelden gieren. Hij tuurde niet de woestijn af, maar de lucht. Daar draaiden zijn wegwijzers hun rondjes en wachten hun kans geduldig af. De waterslang was gauw provisorisch gemaakt en met tape vastgezet. Soms hangt je leven niet aan een zijden draad maar aan een stukje plakband.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dat was dan toch echt boffen in die woestijn van Utah. Volgens het samenwerkingsmodel van de raaf en de wolf zou het meer voor de hand gelegen hebben, dat die ranger een bandiet was en jullie compleet uitgekleed zou hebben. Verder jullie blote existentie overlatend aan de gieren. Het liep Godzijdank anders. Onbedoeld gidsten de gieren een redder. Zo zou de raaf dus ook een gids voor de melkkoe kunnen zijn. Zou de boze tegen zijn intentie in ook zo'n functie hebben en de Redder op het pad van een kwetsbare prooi kunnen brengen?