cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Seymour van Asperen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

20 april 2021 door Geerten van Breugel

God greep Seymour in de gevangenis in zijn nekvel: "Ik voelde me bevrijd"

Hij was een zorgenkind, maar ook de dorpsgek. Seymour van Asperen (39) maakte op jonge leeftijd veel mee. Cvandaag tekent zijn indrukwekkende levensverhaal op. Van jongs af aan kent Seymour veel gezondheidsproblemen. Uiteindelijk leidt hij een losbandig leven. Totdat hij in de gevangenis door God bij zijn nekvel wordt gepakt: "Daardoor hoorde ik wat ik moest horen."

Al vroeg was hij verslaafd, zegt hij. Seymour dronk in groep 8 al weleens een biertje. Op zijn 11e rookte hij sigaretten, op zijn 12e wiet en een jaar later gebruikte hij andere verdovende middelen. Een zorgenkindje, zo omschrijft hij zichzelf. “Daardoor werd er bij mij meer toegelaten dan gezond.” Roken was niet zo erg, dat deden Seymours ouders zelf ook. “Ik denk dat ze dachten: die jongen heeft het al zwaar genoeg gehad”, legt hij uit. Zorgenkind, want er gebeurde al snel veel in zijn leven.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Levensverhalen
- De vrouw van Jan-Kees pleegde zelfmoord: "Haar uitvaart was op de geboortedag van onze overleden dochter"
- Jan-Kees organiseerde een dankdienst voor de genezing van zijn dochter: "Een week later kregen we dramatisch nieuws"
- Ds. A. Kort: "De Heere sprak tot mij in een voetbalstadion"
- Het bekeringswonder van Urker koster Luut: "Ik walgde als ik een psalm hoorde en wilde niets met Jezus te maken hebben"
- Paul Blokhuis verloor zijn dochter: "Hoe kan het dat een kind van 18 ermee stopt en iemand van 93 moet wachten op de dood?"
Meer over Levensverhalen »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify