cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. M. Klaassen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

12 november 2020 door Ds. M. Klaassen

Opnieuw is een uitzonderingsbepaling voor christenen om zeep geholpen

Dinsdagmorgen vroeg ging de telefoon. Nieuwsuur belde. Of ik misschien wat zeggen kon over de ontstane ophef over de identiteitsverklaring op reformatorische scholen?! Nog bezig te ontwaken wist ik er nog net uit te brengen dat anderen mij daar meer gekwalificeerd toe leken dan ik.

Achteraf blij dat ik het zo gedaan heb, want de associatie tussen een Nashvilledominee en de huidige rel zorgt waarschijnlijk voor een nog giftiger cocktail. Toen ik wat meer tot mijn positieven was gekomen en na enig googelen eindelijk doorkreeg waar het telefoontje over ging, bekroop mij een spontaan gevoel van medelijden met Arie Slob. Wat er begin 2019 gebeurde staat mij nog helder voor de geest, dus ik meende wel een beetje te kunnen begrijpen waar de minister allemaal doorheen ging. Met een onderzoek door het OM lijkt de geschiedenis zich een beetje te herhalen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Vrijheid van onderwijs
- SP-Kamerlid over afschaffen identiteitsverklaring: "School kan echt wel confrontatie met andersdenkenden aan"
- SGP-jongeren maakt statement voor onderwijsvrijheid: echte diversiteit gaat verder dan liberalisme
- Stefan Paas duidt refocultuur en onderwijsvrijheid: “Als je alles wilt controleren, leg je het leven plat”
- SGP-raadslid schrikt van aanval op christelijk onderwijs: "Een ideologisch gedreven kruistocht"
- Politieke partijen willen onderwijsvrijheid verder inperken met aanpassen Grondwet
Meer over Vrijheid van onderwijs »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Waarde Kees,wat een bijzondere reactie op zo'n mooi stuk van ds. Klaassen. Hij noemt niet eens wat jij noemt. Lees het stuk nog eens en stel vragen die wel over Klaassens betoog gaan! Nog een vraagje: ken jij het verschil tussen godsdienstvrijheid en gewetensvrijheid. Jouw definitie van godsdienstvrijheid is incorrect en is de definitie van gewetensvrijheid. Het zijn twee verschillende rechten waarvoor o.a. rond de 80-jarige oorlog voor gevochten is en waar onze huidige samenleving op is gebaseerd... Met verbaasde groet, Cor Verkade