cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. J. J. van Eckeveld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

17 augustus 2020 door Jeffrey Schipper

GerGem-predikant worstelt met verdeeldheid: "Soms denk ik wel eens: waar zijn we mee bezig?"

Een steen in de kerkelijke vijver van de Gereformeerde Gemeenten. Dat is wat een nieuw boek van ds. G. Hoogerland in 2020 losmaakte. De GerGem-predikant riep zijn kerkverband op om kerkelijke verdeeldheid te belijden als zonde en eindelijk eens écht werk te maken van eenheid. Ds. J. J. van Eckeveld constateert dat zijn oproep mede door corona uit beeld is verdwenen. Ten onrechte, stelt de voorzitter van het deputaatschap Kerkelijke Eenheid binnen de GerGem in gesprek met Cvandaag.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Eenheid
- Waarom een GerGem-predikant mij een vreugdesprongetje liet maken
- Ds. Egas treurt over opgetrokken kerkmuren in reformatorische gezindte: "De kerk verliest als zout der aarde haar kracht"
- Ds. Hoogerland wil dat GerGem haar aandeel in kerkelijke verdeeldheid belijdt als zonde
- Uit een evangelische gemeente gezet
- Ds. Gerrit de Fijter strijdt tegen kerkelijke verdeeldheid: "Christenen leven te veel in een bubbel"
Meer over Eenheid »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
Als we de kerkelijke verdeeldheid als schuld beleven, gaan we er ook wat aan doen. Dan moeten er stappen gezet worden. Als je wilt wachten tot je volkomen op één lijn ligt met, bijvoorbeeld, de reformatorische kerken, kun je wachten tot sint-juttemis. De stappen hoeven niet direct zo groot te zijn, maar zet nu a.u.b. eens een stap. De geluiden dat de tijd nog niet rijp is en dat we niet helemaal op één lijn liggen worden nu al jaren gehoord en daar blijft het, helaas, bij. Ga, in afhankelijkheid van de Koning van de kerk, aan de gang en versch