cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bram en Helma
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

Auteur: Patrick Simons

Bram barstte door een brief van een kerk in huilen uit: "Hoe kan dat nou?"

Bram en Helma de Blouw gingen hun hele leven waar God hen naartoe riep. Het bracht ze op talloze plekken in de wereld, maar Gods leiding ervoeren ze zowel in hun jongerencentrum in Zutphen als op een schip van Mercy Ships en tijdens hun verblijf in Nieuw-Zeeland. In het boek ‘(G)een bijzonder boek’ doen ze hun verhaal. Bram vertelt over zijn grote verdriet rondom de kerk: “Hoe kun je als kerk nu niet mee willen doen als we jonge mensen bij de Heere Jezus willen brengen? Toen me dat werd medegedeeld kon ik niet anders dan huilen.”

Het boek bevat de bijzondere maar volgens henzelf toch ook heel gewone levensbeschrijving van Bram en Helma. Tot nog toe. Want het is nog niet klaar. Het begint met het moment dat Bram als student in Groningen voor het eerst God zag. Door de ogen van een meisje van 3. “De avond ervoor had ik een gesprek gehad met een medestudente die me op die avond naar God had gebracht. Ik heb toen gebeden. De volgende dag ging ik uit bed, deed ik de gordijnen open en stond er beneden op straat een heel klein meisje naast haar moeder. De peuter keek me recht in de ogen en lachte. Ze zwaaide met haar kleine handje en haar ogen straalden. Dat was voor mij God. Dat was voor mij de boodschap: welkom in de wereld. In die ogen zag ik de Heere Jezus, dat is eigenlijk heel moeilijk te omschrijven. Ik vergeet dat meisje nooit meer.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Bram de Blouw
- Bram spreekt christenen die achter de voordeur zijn 'gescheiden': "Het is toch om te huilen?"
- God gaf Marianne toestemming om haar huwelijk te beëindigen: zijn wij bereid dit te accepteren?
- ‘Bijbelgetrouwen’ zien echtscheiding als het moment waarop een huwelijk wordt beëindigd
- De zonde van echtscheiding heeft vaak in een veel eerder stadium plaatsgevonden
- Bram vroeg God tot twee keer toe om een teken: "Ik schaamde me diep"
Meer over Bram de Blouw »

Klik hier voor meer informatie over ‘(G)een bijzonder boek’

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Ja, het doet zeer wanneer je uit je nest gegooid wordt. Zeker wanneer de argumenten die worden gebruikt in je eigen beleving niets met de bijbelse genade, compassie, opbouw of werkelijkheid van Gods Koninkrijk te maken hebben. God slaat recht met kromme stokken zie ik dan ook weer in jullie leven, er is hoop. Kostbare mensen zijn jullie; die uitleven dat we het niet van de mens of het systeem moeten hebben, maar van God alleen, en Hij zet zijn grondpersoneel wel in om jullie weer te zegenen.