cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jacobs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

12 juni 2020 door Opperrabbijn Jacobs

Wie is er schuldig: De Jood of de lantaarnpaal? - Dagboek van een opperrabbijn

Gevloerd, ben ik. Zes tuin/huis bezoeken afgelegd in het xxx des Lands. Een totaal van slechts 296 km gereden, omdat alle adressen niet ver van elkaar af waren. Op een na heerste bij allen die ik vandaag bezocht een zorg over de hysterische betogingen tegen racisme. Allen zagen dat van het slachtoffer een soort onschendbare heilige is gemaakt en het knielen voorafgaande aan de demonstratie werd beleefd als een ritueel waarmee de dienst hoort te beginnen. Ik begrijp dat mijn schrijven vertaald kan worden als een pleidooi voor en/of ontkenning van discriminatie. Het zij zo.

Ik beleef het echter totaal anders en voel me daarom verplicht keihard te benadrukken dat ik ook maar de minste en geringste vorm van discriminatie veroordeel. Voor mij zijn alle mensen schepselen van G’d en gelijkwaardig. Vandaag hoorde ik dat de stierenvechters in Spanje erg zielig zijn, want hun stieren gaan nu voor een veel lagere prijs naar het slachthuis en sterven een roemloze dood. Dat schijnt heel triest te zijn, met name voor de stieren, zo werd uitgelegd door een stierenfokker, want ze hadden vijf jaar lang een speciale opleiding genoten en nu was dat allemaal voor niets geweest. Nu ben ik absoluut geen fan van de Partij voor de Dieren, maar dierenmishandeling met als enige doel het vermaak van de mens is voor mij een onaanvaardbare gruwel, ook vanuit de Joods Bijbelse Leer. Met name de opmerking dat die stieren nu voor niets waren opgeleid en dat dat dus voor die stieren zo betreurenswaardig is, deed me even denken aan die christelijke jongen van veertien jaar die recentelijk in India werd vermoord en vervolgens in stukken gesneden. Ook zijn ouders hadden dus veertien jaar voor niets in hem geïnvesteerd.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Dagboek van een Opperrabbijn in coronatijd
- Onverwachte inval van Handhavers - Dagboek van een opperrabbijn
- Waarom zwijgen anti-racisten over slavinnen in Nederland? - Dagboek van een opperrabbijn
- Hoe Bep in het voorportaal van de hel op bijzondere wijze ontsnapte aan deportatie
- Reprimande van ministerie voor Nederlandse consul die duizenden Joden redde - Dagboek van een opperrabbijn
- Columnist in RD schrijft demoniserende verhalen - dagboek van een opperrabbijn
Meer over Dagboek van een Opperrabbijn in coronatijd »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik lees deze dagboekverslagen graag. Respect voor de inhoud en lengte die deze dagverslagen (elke dag weer!!) hebben.

De opmerking dat de ouders van die vermoorde 14-jarige christelijke Indiase jongen 'voor niets in hem geïnvesteerd hebben' doet pijn! Het hangt er maar vanaf met welke bril je de dingen bekijkt.