cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Rien van der Boom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 april 2020 door Rien van der Boom

Waarom de coronacrisis mij fascineert: is dit virus een opvoedkundige zegen?

Het fascineert mij in hoge mate dat onze Schepper, onze God in zijn majesteitelijke almacht geen gebruik maakt van oorlogsbodems, gevechtsvliegtuigen, (supersonische) raketten maar van een onooglijk, onzichtbaar, nietig, ongrijpbaar organisme, een virus. Daarmee legt Hij heel de wereld in een korte tijdsspanne stil om het mensdom tot bewustheid en realiteit te brengen, Zijn albestuur te tonen met als doel ons tot zelfreflectie, bekering, en bevrijding te brengen.

Het fascineert mij in het bijzonder dat wereldwijd vrijwel alle kerken binnen een enkele week op slot zijn gegaan. Dat is nog nooit voorgekomen. Soms gingen kerken wel eens dicht maar dan was er sprake van een rampscenario zoals een watervloed, een aardbeving of iets dergelijks. En dan was het altijd gebiedsgebonden; ook tijdens de Spaanse griep werden plaatselijk kerken gesloten.
Maar nu dus wereldwijd.
Dat zal wel niet voor niets zijn.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Met veel instemming gelezen. God zet u, jou, mij, de mensheid stil. Tot bezinning. Waar leven wij voor? Kunnen wij sterven door het geloof in Christus? Knakt onze hoogmoed. Geeft de zegen van beteugeling van de zondige festivals en evenementen. Spaart Zijn natuur. Geeft dat mensen meer naar elkaar omzien. Rekening met elkaar houden. Haalt veel van Zijn kinderen thuis. Bemoedigt veel van Zijn kinderen, vertroost ze. En wij hebben de taak om onze medemensen te vertellen dat wie in de Zoon gelooft, het eeuwige leven heeft.