cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
bram beute
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

22 oktober 2019 door Patrick Simons

Dominee Bram Beute wil dat we de stilte opzoeken en geloven als een kind: "Al is dat iets anders dan simplistisch geloven"

Is de Bijbel voorspelbaar en saai? Sommigen vinden van wel. Toch staat de Bijbel volgens dominee Bram Beute vol met verrassingen. Hij schreef er het boek 'De omgekeerde wereld van God' over waarin hij je uitdaagt om sommige dingen in de Bijbel eens van de andere kant te bekijken. Cvandaag sprak met hem over diverse onderwerpen die in het boek ter sprake komen en maakte een tweeluik. Vandaag deel 1: God loven in stilte en geloven als een kind.

De stilte opzoeken om God te loven, het lijkt soms wel alsof we het bewust zoveel mogelijk vermijden. Zijn we bang geworden voor de stilte? Het is volgens dominee Bram Beute in ieder geval best wel spannend. "Als je echt stil gaat zitten en niets doet, geeft dat ruimte aan allerlei gedachten die normaal gesproken wegdrukken. Het geeft ook letterlijk een gevoel van leegheid. En die leegheid heeft ook iets beangstigend. We doen liever leuke of nuttige dingen. Stilte is simpelweg even niets doen en dat is best wel spannend. Dan komen er namelijk vragen naar boven over de betekenis van je leven."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Bram Beute
- Dominee Bram Beute: "Vroeger waren de Joden de zondebok, nu zijn het moslims"
Meer over Bram Beute »

Bestel hier 'De omgekeerde wereld van God'.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties