cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arjan ten Brinke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Patrick Simons

Arjen ten Brinke vraagt zich af of zondaars welkom zijn in de kerk: "Ik bid dat mensen slecht over ons praten omdat we zo genadevol zijn"

"Het is heel gaaf wat hier gebeurt en heel mooi om deel te zijn van een kerk als Mozaïek033. Maar Jezus komt voorbij, kijkt in je ogen en zeg: 'Mag ik dan bij jou? Mag ik bij jou wonen? Mag ik even onderdeel zijn van jouw gebruiken?' Jezus wil onderdeel zijn van ons leven, daar waar jij aan tafel zit, daar waar je op de bankt hangt en daar waar je gesprekken voert met je vrienden. Jezus wil vandaag nog bij je vriendengroep aanschuiven." Dat zei Arjen ten Brinke in 2019 tijdens een preek over Zacheüs. De preek had als thema: 'Kerk, durf vuile handen te maken'. Daarbij ging Ten Brinke in op Degene die volgens hem het ultieme voorbeeld gaf als het gaat om vuile handen maken: Jezus.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik vind het een heel goede preek, precies de vinger op de wond: we staan meestal alleen open voor 'soortgenoten' of eventueel voor nieuwsgierigen, maar dan willen we ze 'bekeren'. Jezus kende het hart van Zacheus en gaf hem wat hij nodig had. Genade. Niks goedkoop. Daar gaat het heemaal niet over in dit verhaal.

Laten wij open staan en zegenen, niet verbeteren....netals bij Zacheus komt de verbetering in het hart van degene die genade krijgt.