cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Vaccineren
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

28 september 2018 door drs. W.J.A. Pijnacker

Vaccineren: levensgevaarlijk of levensreddend?

In een aantal Europese landen zijn momenteel uitbraken van mazelen, met name in Roemenië, Italië of Frankrijk. Momenteel is er veel discussie over het al dan niet vaccineren.

Allerlei enge infectieziekten, zoals  bof, difterie, mazelen, hepatitis B, kinkhoest, baarmoederhalskanker, Hib, meningokokkenziekte, pneumokokkenziekte, polio, rodehond, tetanus, vogelpest, AIDS, ebola, BSE, en Q koorts waren als een bedreigend spook rond. Omdat de vaccinatiegraad in Nederland blijft dalen, slaat men alarm.

Mazelen blijken te heersen in landen waar de vaccinatiegraad beneden de door de Wereldgezondheidsorganisatie gewenste 95 procent van alle kinderen is gedaald. Tussen 1 mei 2017 en 30 april 2018 stierven in Europa 21 van de 13.475 mazelenpatiënten die in de EU zijn geregistreerd. In Barneveld blijkt dat slechts 70 procent van de kinderen is ingeënt tegen ziekten als kinkhoest, mazelen, bof en rodehond, terwijl dat percentage landelijk op 90 procent ligt. De zeer besmettelijke kinkhoest, die voor baby’s erg gevaarlijk is, is in mei en juni 2018 in Barneveld verviervoudigd.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Vaccinatie
- Arts Alie Hoek heeft een boodschap voor complotdenkers: "Vaccinatie is een cadeau van God"
- Waarom ik als christen mijn kinderen niet heb laten vaccineren
- Kees van der Staaij: "Denk goed na over het wel of niet nemen van een vaccin"
- Het coronavaccin komt eraan: reden om te juichen?
- Deze drie keuzes moet je maken als je je laat vaccineren als christen
Meer over Vaccinatie »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

I
Dank dank duizendmaal dank voor deze uitleg. Ik heb God gevraagd voor een antwoord in deze onzekere tijd. De voors en tegen vaccinatie. God is te vertrouwen hij zorgt voor ons.