cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Mathijs van der Tang
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

03 juni 2022 door Mathijs van der Tang

Sterke vrouwen

Vandaag even iets positiefs over vrouwen. Regelmatig hoor je de klacht dat er zo weinig aandacht is voor sterke vrouwen in de geschiedenis. En vrouwen hebben het tegenwoordig al zo zwaar. Tijd om een aantal sterke vrouwen in het zonnetje te zetten. Wellicht kunnen die een inspirerend voorbeeld zijn voor de moderne vrouw.

Maar eerst: wat betekent ‘sterk’ in deze precies? Natuurlijk verwijst dat naar een fysieke conditie. Inderdaad, op dat punt leggen vrouwen het in zekere zin af tegenover mannen, die door hun fysieke kracht ook al duizenden jaren de baas zijn. Maar je kunt ook sterk zijn in het voortbrengen van nieuw, menselijk leven. Dan zijn vrouwen toch wel wat sterker dan mannen. En tegelijk toch ook een stukje kwetsbaarder, onmisbaarder, kortom: beschermwaardiger.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Mathijs van der Tang
- Nederland wordt geregeerd door een Sanhedrin van elitaire, hoogopgeleide farizeeërs, schriftgeleerden en hogepriesters
- Waarom een christen die ophef veroorzaakt aan de goede kant staat
- BOA's die onze kerk controleerden lieten anti-racismedemonstranten hun gang gaan
- Premier Rutte, stop met het slopen van onze tradities
- Ik wilde lid worden van het Grabinaat (maar dat mocht niet omdat ik man ben)
Meer over Mathijs van der Tang »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Beste Mathijs, ik vraag me af wat jij doet met de woorden van Jezus: oordeel niet. Ik vermoed bitter weinig. Ik vermoed evenzo dat elke vrouw die op gelijke wijze mannen beoordeelt, door jou weggezet wordt als "niet sterk".