cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jacobs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

28 april 2022 door Opperrabbijn Jacobs

Antisemitisme is een ongeneeslijke ziekte (maar toch blijf ik de strijd aangaan)

'Hoe kunnen we antisemitisme effectief bestrijden?' Deze column schrijf ik met grote aarzeling. Aarzeling, omdat mijns inziens voordat we gaan nadenken over 'hoe' we eerst ons moeten afvragen 'of'? Kan!

Ik was eens betrokken bij een educatief project, gesubsidieerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), dat onder andere tot doel had om het antisemitisme te bestrijden. Na een jaar werden we gecontroleerd door een ambtenaar van het ministerie en werd ons gevraagd of we er al in waren geslaagd om het antisemitisme te verdrijven en indien nog niet volledig, hoeveel procent vermindering er was ontstaan door onze educatieve materialen en cursussen. Voor mijn gevoel snapte de ambtenaar er totaal niets van omdat hij dacht dat antisemitisme verdrongen kan worden door de oorzaak weg te nemen. Als de haat echter een haat is zonder oorzaak, dan is uitschakelen onmogelijk.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Opperrabbijn Jacobs
- Is de QR-samenleving Bijbels? Opperrabbijn Jacobs antwoordt
- Hij maakte de hel van de Holocaust mee en zit nu vast in een flatgebouw in Oekraïne
- 2G: Zijn ongevaccineerden de nieuwe Joden? Opperrabbijn Jacobs antwoordt
- Een smartphone zonder extra bescherming is gevaarlijk
- Wat iedere christen volgens opperrabbijn Jacobs zou moeten weten over Chanoeka
Meer over Opperrabbijn Jacobs »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

In de hemel is geen antisemitisme en ziekte, maar ook spoedig op aarde in Sion zal kommer en zuchten wegvlieden. Daar is een weg, die de heilige weg zal worden genoemd, en uw volk zal daar de heerlijkheid des Heren aanschouwen en de luister van uw G,d. en geen onreine zal die weg betreden, maar de verlosten wandelen daarop; de vrijgekochten des Heren zullen wederkeren met gejubel en eeuwige vreugde zal op hun hoofd zijn. Weest sterk, vreest niet!