cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Margreet Nagtegaal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 januari 2022 door Margreet Nagtegaal

Je identiteit is geen leeg doosje

We kennen natuurlijk wel de uitspraak; ik ben niet wat ik doe, ik ben niet wat ik heb en ik ben niet wat mensen van mij zeggen, ik ben Gods geliefde kind. Volmondig sta ik achter deze uitspraak. Maar geloof me, als al die dingen wegvallen dan is de kans groot dat er een behoorlijke crisis in ons leven ontstaat. En ik heb het ook gewoon over mezelf. Ontneem mij mijn zinvolle werk als coach, het schrijven waar ik ook mijn identiteit aan ontleen, en ontneem mij mijn heerlijke huis op een prachtige plek in het Groene Hart en ik zal in een enorm gat vallen. Een gat waar ik mezelf behoorlijk kwijt zal zijn. En waarin ik weer opnieuw moet gaan zoeken naar wie ik dan ben.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Margreet Nagtegaal
- Geloof is geen controle
- Het blijft aanmodderen in je geloof... wat dan?
- Er zat een groot 'moeten-beest' in mijn hart genesteld
- Oppervlakkige nieuwjaarswensen
- Christelijke vrijheid is helemaal niet gemakkelijk
Meer over Margreet Nagtegaal »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

'Alle negatieve gedachten en kritiek die we over onszelf hebben zijn vaak ronduit ondraaglijk.' De werkelijke oorzaak van deze gedachten wordt in dit stuk m.i. niet genoemd, namelijk de 'aanklager die ons dag en nacht aanklaagt' (zie Op. 12:10), die ons minderwaardig over onszelf doet denken, dat we niets zijn in Gods oog, dat we nooit vrij zijn en komen van zonde, dat het toch nooit wat met ons wordt, enz. Maar Gods gedachten over ons zijn dat wij 'kostbaar zijn in zijn ogen en hooggeschat en dat Hij ons liefheeft' ...! (zie Jes. 43:4).