cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arie de Rover
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 december 2021 door Arie de Rover

Bond tegen vloeken tikte premier Rutte op de vingers: terecht?

Toen demissionair premier Mark Rutte vorige week tijdens een Kamerdebat zijn kopje koffie omstootte, vloekte hij. “Het derde gebod geeft aan dat we de naam van God niet mogen bespotten of op een andere manier misbruiken”, maakte de Bond tegen vloeken duidelijk. In de nieuwsrubriek ‘nieuws door de bril van genade’ duidt spreker Arie de Rover, schrijver van het recente boek ‘Genadeloos goed’, dit nieuwsbericht voor CIP.nl.

Wanneer iemand scheldt of vloekt is dat vaak een uiting van onmacht. Wie reageert zoals de Bond tegen vloeken vorige week deed, reageert op buitenkantgedrag. Daarmee wekt men de suggestie dat de wet van God over moraal of gedrag gaat. Zo wordt de wet verkeerd geïnterpreteerd, want christenen zouden moeten weten, onder andere door Jezus’ uitleg van de wet in de bergrede, dat de wet gaat over het liefhebben van God boven alles en onze naaste als onszelf. Kortom, de door God gegeven wet is een identiteitswet en gaat dus over het hart van mensen en niet over gedrag.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Arie de Rover
- Brian Houston is ontmaskerd (en mag nu nog dieper leren leven van genade)
Meer over Arie de Rover »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Eens met de spreker. Toch denk ik dat het niet alleen onmacht is wanneer iemand vloekt. Wanneer er bij mij wat fout gaat, zeg ik vaak iets van kak. Met hetzelfde gemak zegt een andere Nederlander gvd. Is denk ik ook gewoon een hele slechte gewoonte om dat soort dingen te zeggen als het tegen zit.