cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ben & Jerry's
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 juli 2021 door Redactie

IJsfabrikant stopt verkoop in betwiste gebieden Israël: "Schandelijke capitulatie voor antisemitisme"

De voortdurend gespannen situatie in Israël zorgt ook voor verdeling in de rest van de wereld. Zo heeft het bekende ijsmerk Ben & Jerry's nu besloten om te stoppen met het verkopen van ijs in Judea en Samaria omdat het betwiste gebieden zijn. Er wordt in Nederland en Israël volop gereageerd op het besluit: "Een schandelijke capitulatie voor het antisemitisme."

De wereldberoemde ijsfabrikant maakte maandag in een statement bekend dat men stopt met het verkopen van ijs in betwiste gebieden. Dat is onder meer Oost-Jeruzalem en de Bijbelse gebieden Judea en Samaria. Ben & Jerry's stelt in het statement dat het niet bij de waarden van het bedrijf past om daar ijs te blijven verkopen. Het ijsmerk heeft nu een contract met een bedrijf in Israël dat de ijsjes mag produceren. Dit contract, dat aan het einde van het jaar afloopt, wordt aangepast waardoor men geen ijs meer verkoopt op de Westelijke Jordaanoever en andere gebieden die als 'bezet' gekenmerkt worden. In Israël zelf blijft men het ijs wel gewoon verkopen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Voor het laatst Ben & Jerry's gegeten. Er blijft nog heel veel ijs over