cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
dit is de zaterdag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 oktober 2020 door Redactie

Fel debat over abortus: "Waarom maak je het vrouwen nog moeilijker?"

Tijdens de meest recente uitzending van het radioprogramma Dit is de Zaterdag ontstond er een fel debat over abortus. Daarbij kwam onder meer ter sprake dat er een kentering te zien is in de discussie rondom dit onderwerp. Ook werd er gesproken over de waarde van het ongeboren leven: “We krijgen steeds meer oog voor de waarde die het ongeboren leven vertegenwoordigt.”

Tom de Nooijer en CIP-redacteur Jeffrey Schipper bespraken dit debat en andere aan abortus gerelateerde onderwerpen in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 5:22.

Rozemarijn Brus, redacteur bij de NieuwsBV, begon over een door de Verenigde Staten ondertekende declaratie waarin zij zich uitspreken tegen abortus. Deze werd in totaal door 31 landen ondertekend. Ze stelde zo’n declaratie problematisch te vinden. “Ik vind dat abortus een recht is. Jij mag bepalen of je abortus wil plegen of niet. Ik schrok er wel een beetje van. Ik dacht: het is 2020, wat gebeurt hier?” Ook vertelde ze dat wellicht de abortuswetgeving in de Verenigde Staten strenger wordt met de nieuwe opperrechter Amy Coney Barret. “Als je abortus verbiedt, betekent dat niet dat het niet meer gebeurt. Als het legaal gebeurt, is het heel erg veilig.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Abortus
- Niets is progressiever dan de strijd tegen abortus
- Kees van Helden deelt bijzondere verhalen van vrouwen die niet voor abortus kozen
- Linkse partijen pleiten voor demonstratieverbod bij abortusklinieken; Schreeuw om Leven reageert
- Abortusdebat bewijst hypocrisie progressieve Dolle Mina's én conservatieve christenen
- Abortusdebat waait over naar Nederland: GroenLinks-Kamerlid haalt uit naar evangelicals
Meer over Abortus »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Verschrikkelijk dat er zo makkelijk wordt gepraat over het beëindigen van leven. Ik bid dat Jezus spoedig mag terugkomen. Ellendig, vervallen en duivels is deze wereld