cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
chris stoffer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

10 oktober 2019 door Chris Stoffer

SGP-Kamerlid Chris Stoffer: Niemand kan tippen aan onze eigen boeren!

Ze kwamen op dinsdag 1 oktober in groten getale naar Den Haag. Duizenden bezorgde boeren met honderden zware trekkers. Ze zijn het zat om weggezet te worden als dierenbeulen, als natuurverziekers en als kostenposten. En geef ze eens ongelijk. Linkse politiek en dito media plaatsen de boeren tegenover natuur, dierenwelzijn en milieu. Geheel ten onrechte!

De boeren die ik ken, houden juist van hun koeien, kalveren, kippen, varkens en geiten. Ze houden van weilanden, akkers, bomen, sloten, bloemen en van de weidevogels. Verreweg de meeste boeren en boerinnen zijn natuurmensen. Zo zijn ze altijd geweest en zo willen ze ook blijven. Maar de constante stroom van Haagse en Brusselse regels en richtlijnen maken het steeds lastiger om het vol te houden. Ook drijven die de kosten op. Een boer is inmiddels een bedrijfsleider en een halve boekhouder geworden. Schaalvergroting is in veel gevallen de enige optie om het hoofd financieel nog boven water te houden.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Politiek
- Coronadebat: ChristenUnie steunt nieuwe maatregelen, SGP blijft zeer kritisch
- Achterban ChristenUnie vindt dat 'klimaat' hoogste prioriteit moet krijgen bij onderhandelingen
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
- Kees van der Staaij messcherp tijdens formatiedebat: "Dit is toch gewoon poppenkast?"
- Historisch moment voor SGP in strijd voor éénverdieners: 'Prachtige mijlpaal'
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Natuurwetgeving van de EU (Natura 2000) dwingt Nederland zijn natuurgebieden te beschermen. Blijkbaar zijn we die vrijheid ook al kwijt om het zelf te regelen. Nederlandse boeren horen tot de top als het gaat om innovatie en efficiëntie. Omdat we veel meer produceren dan we zelf nodig hebben in een zeer dicht bevolkt land lopen we in tegenstelling tot andere grotere landen al snel tegen overschrijding van de stikstofnorm (1000 mol) aan. Wat ons land mijns inziens nodig heeft is maatwerk op dit gebied. Hier stoppen levert elders problemen op.