cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
vastgeketend
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 maart 2023 door Patrick Goede

Christelijke jonge moeder in Soedan vastgeketend na bekering en opgesloten in psychiatrisch ziekenhuis

Een jonge moeder in Soedan die de islam verliet toen ze Christus aanvaardde, is in haar eigen huis vastgeketend door haar islamitische man. Ze kreeg vervolgens elektrische schokken toen ze in een psychiatrisch ziekenhuis werd vastgehouden. Ook haar kinderen ziet ze niet meer, volgens een lokale bron van Morning Star News.

Awatif Abdalla Kaki is een 27-jarige moeder van vier kinderen. Ze werd op 27 januari christen nadat een familielid haar had verteld over verlossing door geloof in de Heere Jezus Christus. Een paar dagen nadat ze Christus had aanvaard, kreeg ze een droom waarin Hij aan haar verscheen. Ze vertelde haar familieleden erover en deelde het nieuws van haar bekering met hen.

Haar man probeerde haar vervolgens te dwingen haar geloof af te zweren door haar benen vast te ketenen. Hij beweerde dat ze gek was geworden en nam haar vervolgens met geweld mee naar een psychiatrisch ziekenhuis, waar ze tegen haar wil een onbekende injectie toegediend kreeg. Ook ontving ze daar elektrische schokken, vertelt de bron.

Gemoedsrust
Abdalla's benen raakten gewond door de kettingen, haar man heeft hun kinderen inmiddels naar het huis van zijn ouders gebracht. Hij heeft een grote invloed op haar en haar familie en blijft een bedreiging, volgens de bron. De oudste van haar vier kinderen is 8 jaar oud.

"Ze leeft nog steeds in mentale angst", vertelt de bron die vanwege veiligheidsredenen anoniem wil blijven. Hij voegt eraan toe dat haar ouders, broers en zussen allemaal moslims zijn die geloven dat ze aan een psychische aandoening lijdt omdat ze in Christus gelooft. "Ik vrees voor haar veiligheid en bid dat ze een toevluchtsoord buiten haar huis kan vinden, zodat ze gemoedsrust heeft en kan groeien in haar nieuwe geloof."

Abdalla krijgt volgens de bron op dit moment van geen enkele christen hulp. In de Ranglijst Christenvervolging 2023 van Open Doors 2023 staat Soedan op tiende plek, vergeleken met nummer 13 het jaar ervoor. 

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Verschrikkelijk! Wat een onrecht, vervolging en verdrukking! Maar uiteindelijk zal Abdalla juichen voor Gods troon.