cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Revival
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 maart 2023 door Patrick Goede

Ook op middelbare school in Washington opwekking gaande

'Het vuur van de Asbury Awakening brandt nog steeds', schrijft CBN News. Volgens het Amerikaans medium blijven er berichten over opwekkingsverschijnselen afkomstig uit het hele land binnenstromen, en dan met name vanuit de staten Texas en Alabama. Maar er wordt ook melding gemaakt van een middelbare school in Washington waar middelbare scholieren God aanbidden.

Het begon als een klein vonkje op de campus van Asbury University in februari, waar duizenden christenen twee weken lang samenkwamen voor door de Geest geleide aanbidding, gebed en berouw. Sinds die tijd heeft de uitstorting zich over de VS verspreid, vooral door de harten en geesten van jonge mensen te raken. Texas is een van die plekken waar de Heilige Geest wordt ervaren.

Het Inspire Broadcasting Network plaatste op 14 maart verschillende nieuwe foto's op Facebook van studenten die samen God aanbaden tijdens een recente buitendienst - zingend, biddend en gehoor gevend aan de oproep van het evangelie. Velen lieten zich dopen. 

'De Heer vertraagt niet', schrijft Inspire.

Kate Maddox Berrington, beheerder van de Texas A&M University Revival (een officiële webpagina), plaatste foto's van studenten op Facebook, die samen met enkele oudere mensen God verhoogden rond het stadion van de universiteit.

Kate schrijft: 'Nadat we om 6.00 uur met voorbidders voor onze omgeving hadden gebeden, gingen we naar de campus om te bidden en te kijken wat de Heer vanavond op de campus zou doen', schreef Berrington.

'Het was een kleinere menigte. Een beetje teleurstellend, maar wat mooi was, was hoeveel grijze hoofden er ook te zien waren. Er waren ouderen, jonge tieners en zelfs een paar jonge kinderen', merkt ze op. 

'Het was zo bijzonder om al die generaties samen te zien bidden. Als ik dit zie, zie ik dat God een geestelijk leger aan het smeden is. Laten we samenkomen. Generatie na generatie. Ras met ras. Denominatie met denominatie. Mensen. Gods volk. Geen onderscheid. Alleen het Lichaam van Christus.'

Dr. Malachi O'Brien deelde afgelopen woensdag een videoclip op Twitter van studenten die werden gedoopt op het Highland College. Hij legt uit dat de video naar hem is gestuurd door Kevin Bussey, een professor aan de universiteit. 

'Getuigenissen. Spontane doopsessies. God aan het werk', schrijft O'Brien. 'Het zijn dit soort verhalen die ons geloof vergroten om God te vertrouwen voor MEER! Hij is NIET klaar met Generatie Z. Hij is nog maar net begonnen.'

Er wordt op Twitter ook melding gemaakt van een opwekking op een middelbare school in de staat Washington. Een Twitter-gebruiker plaatste foto's van studenten die samen aan het bidden en aanbidden waren. 

'Opwekking op middelbare scholen!! Een middelbare school in Washington en een middelbare school in Tennessee hebben een beweging van God ingezet zien worden. Het blijft zich verspreiden. Dank U, Heer. Amerika heeft dit nodig!', schrijft ene Kevin bij twee foto's van tieners die God lijken te aanbidden.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen