cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. Arie van der Veer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

20 maart 2023 door Ds. Arie van der Veer

Het is heel goed om voor of namens een ander tot Jezus te gaan

Ja, het wordt een zwaar jaar. Het enige medicijn dat rest is de chemo. Maar, ik sta er niet alleen voor. Neem alleen al jullie gebeden maar.

Mag ik jullie vandaag vertellen wat ik vorige maand leerde uit Gods Woord?
Ik was met een Bijbelstudie bezig over de Romeinse hoofdman, die naar Jezus kwam
om genezing te zoeken voor zijn zieke slaaf.
Een bekend gedeelte.

Maar waar ik deze keer het meest door getroffen werd was die slaaf.
Het gaat altijd over Jezus die met de hoofdman mee wilde gaan. En natuurlijk over de hoofdman die zei dat hij het niet waard was, maar niet over de zieke slaaf.

Geloven in God doe je nooit alleen voor jezelf. Het is heel goed om voor of namens een ander tot Jezus te gaan.

Het zal geen Jood geweest zijn. Maar een man uit een of ander vreemd volk waar de hoofdman ook was geweest. Was die slaaf gelovig en had hij zijn heer gevraagd om naar Jezus te gaan? Was hij oud en al jaren bij de Romeinse officier in dienst?

De zieke slaaf speelt een rol op de achtergrond.
We kennen hem niet.

Ik schreef eerder dit op: De militair komt niet voor zichzelf, maar voor zijn doodzieke slaaf. Geloven in God doe je nooit alleen voor jezelf. Het is heel goed om voor of namens een ander tot Jezus te gaan. Wij moeten onze zieken en zorgen niet opbergen, maar brengen aan de voeten van Jezus. Daar zijn ze geborgen, en wij ook.

Trouwens, het hoeft niet altijd namens de zieke te zijn. Zieken kunnen voor ons ook om aller redenen onbereikbaar worden. Door afstand. Door een conflict ontstaat soms verwijdering. Door een ziekte, raken wij het contact met een ander, een geliefde kwijt.

Wat kunnen wij doen? Terugvallen op Jezus. Hij is de enige die in staat is iemand te bereiken. Waarom?
Omdat Hij onze krankheden op zich genomen en onze ziekten gedragen heeft. Toen Hij stierf aan het kruis en opstond uit de dood, heeft Hij de macht van de zonde, de duivel en de dood gebroken. Zij moeten wijken voor het machtswoord van Jezus. Zijn woord overbrugt de kloof. Hij kan mensen bereiken die ver heen of ver weg zijn. Hij kan onze kinderen bereiken of de zieken in onze omgeving. Het Woord van Jezus blijft van kracht!

Wij moeten onze zieken en zorgen niet opbergen, maar brengen aan de voeten van Jezus.

Ja, ik weet het ook gelovige mensen worden ziek.
Hoe er ook voor hen gebeden wordt, ze genezen niet altijd.

We lopen soms tegen grenzen aan. Ziekten die niet genezen. Maar ook mensen die we niet meer bereiken. Medische grenzen. Grenzen van het hart.
Je kunt van alles noemen. Dat had de hoofdman ook kunnen doen. Hij had wel tien tegenwerpingen kunnen bedenken, over zijn eigen onwaardigheid, over zijn positie, zijn afkomst.

Maar hij ging en bad gelovig, en Jezus hoorde hem.

Nogmaals, dank voor alle liefde en meeleven.
Vergeet de ‘onbekende slaaf’ niet.

Deze overdenking verscheen eerder op de Facebookpagina van ds. Arie van der Veer.

Foto: Facebook/Arie van der Veer

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

God sta u in alle dingen krachtig bij ds. Van der Veer. Vertrouw op de Heer met uw hele hart .... De Heer is nabij! Ben vroeger (ca. 35 jr) behandeld voor een lymhoom Heb daarvoor bestralingen gehad. Gelukkig waren er geen uitzaaiingen. Godszegen toegewenst, Hij behoede en beware u!