cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
gezinsleven
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 maart 2023 door Interkerkelijk Kenniscentrum

Interkerkelijk platform ‘Geloofwaardig opvoeden’ ondersteunt christelijke ouder in roeping

‘Geloofwaardig opvoeden’ is sinds deze maand hét centrum waar de ouder inspiratie opdoet voor de christelijke opvoeding van zijn of haar kind. Op het toerustingsplatform biedt het Interkerkelijk Kenniscentrum (IKC) Bijbelgetrouwe cursussen en materialen aan.

Het interkerkelijke platform ‘Geloofwaardig opvoeden’ biedt een overzicht van toerusting en materiaal van organisaties met een klassiek-Bijbelse missie en visie. Op de website geloofwaardigopvoeden.nl staat een verscheidenheid aan verdiepende artikelen, inspirerende interviews en materiaal waarmee ouder en kind meteen samen aan de slag kunnen.

“De Heere God roept ouders op om Zijn daden door te vertellen aan kinderen”, stelt projectleider en gezinswerker Thera Bravenboer. “Op het online leerplein van Geloofwaardig opvoeden willen we hen ondersteunen in die roeping en in de belofte die ze bij de doop hebben afgelegd. Geloofwaardig opvoeden onderscheidt zich daarbij op kwaliteit en inhoud, en niet op naam of kerkverband. Herkenbaarheid en vertrouwen op het niveau van de inhoud, dat vinden we belangrijk. We hopen dat kinderen en jongeren -door kwetsbare, zondige en afhankelijke ouders heen- de stem van de levende God zullen horen, en van dood levend worden.”

IKC-bestuurder Willem Kok: “Met het platform Geloofwaardig Opvoeden beogen we de ouders te bereiken die zich herkennen in het principe waaruit we werken: Eén Naam, twee wegen, drie stukken. Mooi om te melden is ook dat Elise Pater van Elke Dag Nieuw, een platform dat zich richt op christelijke moeders, een van de dragende pijlers van dit platform wil zijn.”

Het IKC is een interkerkelijke organisatie die de klassieke christelijke boodschap van zonde en genade, wet en Evangelie op begrijpelijke en aansprekende wijze betekenis wil geven in de wereld van kinderen en jongeren. Het IKC richt zich op het kinder- en jongerenwerk binnen en buiten de kerk. De organisatie faciliteert merken die zich richten op kinderen en jongeren zelf, maar biedt ook ondersteuning aan hen die in contact zijn met kinderen en jongeren. Of dat nu docenten, ambtsdragers, zondagsschoolleidinggevenden, JV-leiders, crècheoppassers of evangelisatiemedewerkers zijn. Kok: “Met de lancering van Geloofwaardig opvoeden zijn we er nu ook voor de belangrijkste groep opvoeders: de christelijke ouders."

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen