cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
preek kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 maart 2023 door Redactie

Prediking doet niets met Refoweb-vragensteller: 'Ik ben totaal koud voor de dingen van God'

'Preken raken me niet. Bijbellezen raakt me niet. Ik ben totaal koud voor de dingen van God. En dat is al heel lang zo. Ik bid al best lang om de krachtige werking van de Heilige Geest. Maar ik verlies een beetje de moed dat er ooit nog iets verandert. Hoe kan dit veranderen?', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

'Mijn eerste vraag zou zijn of de dingen van God je wel volkomen koud laten. Waarom neem je anders de moeite om een vraag naar Refoweb te sturen?', wil ds. J. A. J. Pater weten. 'Dus ik zou wel eens met je na willen gaan wat je wel en wat je niet koud laat. Mijn tweede vraag zou zijn of er verder in je leven wel dingen zijn die je raken. Zijn er dingen waar je blij of boos over wordt? Als je overal koud voor bent dan is het waarschijnlijk verstandig om met deze klacht naar de huisarts te gaan.

Als ik hier vanuit ga en jij niet koud bent voor andere dingen maar wel totaal koud bent voor de dingen van God dan is dat verschrikkelijk ernstig. Het is toch even erg als de belangrijkste Persoon in het heelal je koud laat? Laten we dan wel samen vaststellen dat hier sprake is van een grote zonde. Wat een minachting van je Schepper! Besef hoe verschrikkelijk dit is en bekeer je hiervan!

Toen in je hart het geloof doorbrak, was je toen ook totaal koud voor God? Want weet je, dit kan namelijk niet. Je kunt toch ook niet verliefd zijn terwijl degene waarop je verliefd bent je totaal koud laat? Nee, dat is onmogelijk. Als je denk dat dit wel kan dan ben ik bang dat jouw geloof niet het ware geloof is. Want er is wel allerlei gevoel zonder geloof, maar geen waar geloof zonder gevoel.

Onderzoek of er zonden zijn die je in deze verschrikkelijke toestand hebben gebracht en belijdt je zonden aan God. Bedenk hoe gruwelijk de zonden zijn in Gods oog. Vlucht naar Christus met je zonden. Bid Hem om de Heilige Geest. Wek jezelf op en gebruik ijverig de middelen, het lezen van het Woord, het horen van het Woord, de gebeden. Geloof dat de Heere het gebruik van de middelen zegenen wil. Zoek ook raad en hulp bij Gods kinderen', adviseert de predikant van de hervormde gemeente (PKN) in Doornspijk.

Lees zijn volledige antwoord op Refoweb.nl

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
"Bedenk hoe gruwelijk de zonden zijn in Gods oog."

Het staat in de bijbel, dus het is een universele waarheid? Als christen zou je je moeten leiden door wat Jezus leerde en niet door wat de Farizeeën leerden.