cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. Marien Kollenstaart
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 februari 2023 door Ds. Marien Kollenstaart

Heeft Gods zorg voor jou invloed op jouw omgang met kleding?

Als God het groen dat vandaag nog op het veld staat en morgen in de oven gegooid wordt al met zoveel zorg kleedt, met hoeveel meer zorg zal Hij jullie dan niet kleden, kleingelovigen? - Matteüs 6:30

Als je als bruidegom op je trouwdag je stralende bruid voor het eerst ziet en dan zegt dat een paardenbloem er mooier uitziet dan zij, heb je een probleem. Grote kans dat ze woedend wegbeent en je toebijt, terwijl het boeket naar je hoofd vliegt: ‘Dan trouw je toch lekker met mijn bruidsboeket?!’

Toch zegt Jezus iets soortgelijks voor deze vraag (vers 28 en 29). De duurste stoffen van de rijke koning Salomo konden niet tippen aan de simpele schoonheid van een veldlelie. Jouw jas valt in het niet bij jasmijn, jouw Gucci-tas verliest het van het herderstasje. De Schepper heeft zich hoogstpersoonlijk bemoeid met al het natuurschoon. En die God van de grasspriet geeft nóg meer om jou.

Wat zegt het jou dat jij meer waard bent dan bloemen, planten en gras? Heeft dat invloed op jouw omgang met kleding?

Bovenstaand fragment van ds. Marien Kollenstaart is afkomstig uit de uitgave 40 vragen van Jezus die uitdagen. Juist de veertigdagentijd is voor christenen een stimulans om de relatie met Jezus te verdiepen en te luisteren naar zijn vragen. Een periode om stil te worden, om je te bezinnen op je levensstijl, om contact te zoeken met Hem. In dit boek vind je 40 vragen van Jezus, voor elke dag één, die je daar hopelijk bij helpen.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify