cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Martin Brand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 februari 2023 door Redactie

Heilssoldaat Martin Brand over sabbatsrust: "Sommige christenen gaan daar heel ver in"

De zondag is voor veel christenen de dag waarop zij hun dagelijkse werkzaamheden even loslaten en de gang naar de kerk maken. Maar hoe vul je de zondag nou verder in? Binnen het christelijk geloof wordt daar verschillend over gedacht. De een stelt dat een bezoek aan een restaurant of zwembad op de zondag not done is, terwijl een ander daar niets verkeerds in lijkt te zien. Heilssoldaat Martin Brand bespreekt de kwestie van de sabbatsrust in een YouTube-video op zijn eigen kanaal.

“In Exodus 20 staat dat je op de zevende dag zult rusten. Dat geldt niet alleen voor jou, maar voor iedereen in je gezin, de mensen die eventueel voor je werken en de mensen in de stad waar je woont. Jullie zullen met elkaar genieten van die rustdag die aan God gewijd is en ook door Hem apart gezet is als een bijzondere dag”, zegt Brand. “Als ik denk aan de sabbat, komt er gelijk een ‘wijzend vingertje’ in mijn gedachten op. Zo van: ‘Mag je eigenlijk op de zondag wel zwemmen, een ijsje bestellen of op vakantie gaan? Sommigen gaan daar heel ver in. Alsof het een dag zou zijn dat je van God niets mag en dat je (meerdere keren) naar de kerk moet. Daaromheen hangt een soort zwaarte. Ik denk dat veel mensen dat zo zien.”

Volgens Brand "heeft God dat niet zo bedoeld". Brand: “Want God is goed en Hij geeft ons iets in plaats van dat Hij iets van ons zou afnemen of van ons nodig zou hebben.Hij geeft ons het liefst Zijn vreugde en Zijn volheid van leven. Daarom denk ik dat het gebod van sabbatsrust eerder een zegen is dan een verbod wat je iets van vreugde of vrijheid zou willen ontnemen."

Benieuwd naar de volledige bijdrage van Martin Brand? Bekijk dan onderstaande video terug.

Neem hier een kijkje op het YouTube-kanaal van Martin Brand

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Kol. 2:23: "Dit toch is, al staat het in een roep van wijsheid met zijn eigendunkelijke godsdienst, zijn nederigheid en zijn kastijding van het lichaam, zonder enige waarde (en dient slechts) tot bevrediging van het vlees."

Voor een goed begrip hiervan is het advies om ook de voorgaande verzen (vanaf vers 16) te lezen.

En dan komen we uit op Kol. 3:1 en 2: "Als je dan met Christus opgewekt bent, zoek de dingen, die boven zijn, waar Christus is, zittend aan de rechterhand van God. Bedenk de dingen, die boven zijn, niet die op de aarde zijn."