cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
aanslag spanje
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 januari 2023 door Redactie

Islamitische aanslag op kerken in Spanje: een dode en vier gewonden

In het zuiden van Spanje heeft een islamitische Marokkaanse man woensdagavond met een machete meerdere mensen aangevallen. De politie gaat uit van een terroristische aanslag en vermoedt dat er sprake is van jihadistische motieven. Dat melden verschillende media in Spanje. Er is sprake van een dode en minstens vier gewonden. 

Yasine Kanjaa viel woensdagavond in Algeciras twee verschillende kerken binnen en viel daarbij willekeurig mensen aan met een machete. De kerken liggen niet ver bij elkaar vandaan. In de eerste kerk viel hij een priester aan, die ernstig gewond is geraakt. In de tweede kerk stak met zijn machete in op een koster die vrijwel direct overleed. Ooggetuigen vertellen dat hij tijdens de aanval ‘Allahu akbar’ riep.

Naast deze twee kerkmedewerkers, viel hij ook nog andere omstanders aan. Daarbij zijn in totaal vier gewonden gevallen. De islamitische man ging na zijn aanslagen op de twee kerken richting een kerk, waar hij vermoedelijk nog meer slachtoffers wilde maken. Voordat hij daar aankwam, werd hij echter door de Spaanse politie gearresteerd.

De eerste kerk die hij binnenging was de San Isidro-kapel, zo schrijven Spaanse media. Daar was op dat moment een mis bezig. De man ging schreeuwend naar binnen en vernielde kruisbeelden en kaarsen die in de kerk stonden. Hij riep richting de aanwezigen dat ze zich moesten bekeren tot de islam en vertrok vervolgens. Een uur later kwam hij echter terug en klom hij het altaar op waarna hij ruzie zocht met een geestelijke. Daarop ging het helemaal mis en viel hij met zijn machete mensen aan in de kerk. Daarbij raakte onder meer de aanwezige priester ernstig gewond.

Vervolgens besloot de man naar een kerk te gaan die 200 meter verderop ligt: de Iglesia de Nuestra Senora de la Palma. Daar was geen dienst bezig, maar er was wel een koster aanwezig. De islamitische terrorist viel deze koster direct aan met zijn zwaard. De man was volgens Spaanse media opslag dood. De koster, Diego Valencia, was een zeer geliefd persoon in de stad.

Algeciras ligt in het meest zuidelijke gebied van Spanje. Vanaf deze stad varen veerponten naar Marokko. De man had geen papieren bij zich. De politie maakte in de loop van de nacht bekend dat men uitgaat van een terroristische aanslag met een religieus motief.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Yasine Kanjaa riep tijdens de aanval ‘Allah is groot’ en riep richting de aanwezigen dat ze zich moesten bekeren tot de islam.

In 2 Kor. 3: 1vv worden wij opgeroepen om ‘leesbare brieven van Christus’ te zijn. Zijn moslimextremisten als hij dan te beschouwen als ‘leesbare brieven van Allah of Mohammed’?

Ik geloof van niet, maar dan is het wel de allerhoogste tijd, dat de wereldwijde moslimgemeenschap, die ZEGT een ‘vredelievende religie’ aan te hangen, een duidelijke fatwa uitspreekt over al dit soort moslimterroristen.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify