cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Rahac
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

27 januari 2023 door Redactie

Ex-moslima Rahac kwam tot geloof in Jezus: "Ik weet dat het gevaarlijk is"

“De Heer is mijn Herder, mij ontbreekt niets”, zegt de Iraanse Rahac. Na een jarenlange zoektocht kwam de voormalig moslima tot geloof in de Heere Jezus. Mensen die zich in Iran tot het christendom bekeren kunnen met ernstige vervolging te maken krijgen. Desondanks is Rahac niet bang en put ze haar kracht uit Gods aanwezigheid. In een video van SDOK deelt Rahac haar indrukwekkende verhaal.

Enkele jaren geleden kwam de voormalig moslima tot geloof in Jezus Christus. De Iraanse weet maar al te goed dat die stap vergaande consequenties met zich meebrengt. “In het land waar ik woon ben je een afvallige als je de islam loslaat en een ander geloof gaat aanhangen”, vertelt Rahac. “Ik hoorde van vrienden die naar het buitenland gevlucht zijn dat hun familie in Iran wordt lastiggevallen. Maar ik hou heel van Jezus en geloof in Hem met heel mijn hart.”

Hoewel het christen-zijn in Iran grote risico`s met zich meebrengt, is Rahac niet bang. “Dit is maar een klein offer in verhouding tot wat Jezus voor mij heeft gedaan. We mogen niet naar de kerk, daarom komen we met andere gelovigen in het huis van mijn moeder of zus bij elkaar. Daar aanbidden we God met christelijke liederen en lezen we in de Bijbel. We vragen de Heilige Geest om ons te leiden, onze grote koning is Jezus Christus zelf.”

Psalm 23 is voor Rahac van speciale betekenis en dan met name de woorden: ‘De Heer is mijn Herder, mij ontbreekt niets.’ Rahac: “Deze woorden geven mij kracht. Ik hou het vol doordat ik Gods aanwezigheid ervaar in mijn hart en in het dagelijkse leven. Maar ook door wonderen die ik elke dag ervaar.”

Voordat Rahac naar haar werk gaat, start ze haar dag met gebed. “Ik vraag de Heilige Geest mij duidelijk te maken wat ik die dag moet doen. Op wonderlijke manieren krijg ik woorden van God en ga ik verder. Voor mij is de aanwezigheid van God het belangrijkste in mijn leven.”

Benieuwd naar de video van SDOK? Deze is hieronder terug te zien.

Neem een kijkje op de site van SDOK

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify