cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Cvandaag podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 oktober 2022 door Jeffrey Schipper

"D66 voert strijd over totaal onbelangrijke details" - Cvandaag podcast

Piet Adema is nog maar net minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en D66 heeft nu al de pijlen op hem gericht. "Ik word hier zo ongelooflijk moe van. Die voortdurende deugstrijd van D66 over totaal onbelangrijke details", stelt Cvandaag-redacteur Patrick Simons in de Cvandaag podcast.

Simons: "Ik ben er echt wel een beetje klaar mee nu. Ik mag dan ook hopen dat CU en Adema de rug recht houden. CU-partijleider Gert-Jan Segers denkt er gelukkig ook zo over. ‘Wij laten iedereen vrij’, reageert hij op het nieuws. ‘Het laatste wat Piet Adema moet, is nu opeens eerder geuite opvattingen geweld aandoen.’ Dat onderschrijf ik van harte, de naam van Adema staat gelukkig nog steeds onder het manifest. 

En wat ik tot slot ook van harte onderschrijf is het hoofdredactioneel commentaar van het Reformatorisch Dagblad over dit onderwerp en ik citeer: ‘Zou de verbetenheid waarmee D66 Adema nu op zijn nummer zet soms mede zijn bedoeld om het onverwacht tot leven gekomen debat snel in de kiem te smoren? In dat geval heeft Van Ginnekens optreden een hoog ‘Gij zult denken als D66’ gehalte. Dat klinkt niet alleen onverbiddelijk, maar mag vooral ook onredelijk en onfris worden genoemd.’"

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 1:15

- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
- Cvandaag podcast: is het belangrijk dat Joden en christenen elkaar opzoeken?
- Cvandaag podcast: zijn christenen te stil over 'de klimaatramp'?
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ach, zolang de aandacht wordt afgeleid van belangrijker zaken, zoals een betere verdeling van het aardse goed of het geestelijk welzijn en perspectief voor ons en onze kinderen, zijn deze onderwerpen een zeer geschikt middel om de huidige gang van zaken te handhaven. Zelfs CV tuint er in.