cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. Janno van den Ende
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

MET DE WITTENBERG

 

Ds. Janno van den Ende trouwde op de Wittenberg en is er nu coördinator: "Bruisende gemeenschap"

“Hoe kan het toch dat ik niet eerder wist dat dit bestond?” Een willekeurige reactie van een gast, die een paar dagen bij de Wittenberg doorbracht. “En deze persoon is niet de eerste”, aldus Janno van den Ende, sinds september 2022 de nieuwe coördinator van het gastenverblijf.

Janno is voor de Wittenberg geen vreemde. Zijn vriendin, inmiddels zijn vrouw, woonde op de Wittenberg tijdens haar studie in Utrecht. Hij studeerde theologie in Leuven en was in die tijd in het weekend vaak op de Wittenberg te vinden. Zijn eerste indruk: een groot en indrukwekkend gebouw, prachtig gelegen, met opvallend veel liefde en gezelligheid. De Wittenberg werd hun trouwlocatie. Inmiddels verwachten ze in november 2022 hun eerste kindje.  

"Het leek ons mooi om onderdeel te zijn van een bruisende sociale gemeenschap"

Janno was predikant in Zeeland en kreeg na 6 jaar de overtuiging om het zevende jaar een sabbatical te houden: een jaar van rust en bezinning met veel tijd voor studie en boeken lezen. De lijntjes met de Wittenberg waren altijd gebleven. Janno: “Het leek ons mooi om onderdeel te zijn van een bruisende sociale gemeenschap zoals de Wittenberg. We kwamen erachter dat de Wittenberg ons iets te bieden had en, in alle bescheidenheid dachten we ook óns steentje te kunnen bijdragen. Na een traject van gebed en gesprek zijn we er gaan wonen. We voelen ons inmiddels helemaal thuis.”  

Janno kijkt terug op een goed jaar, alhoewel het anders liep dan verwacht: “Ik werd al snel overal ingeschakeld en ook bij ons tussenjaar Inside-out ging ik lesgeven. Het is heel bruisend hier. De Wittenberg is een geweldige plek en de grootste christelijke jongerenleefgemeenschap van Nederland. We wonen hier met een vaste kern van 80 mensen en daarbij 20 studenten van ons tussenjaar Inside-out. We delen ons leven met elkaar in mooie en moeilijke momenten. Ook de structuur van de gebedsvieringen die we hier 3x per dag houden, vind ik waardevol. Gasten zijn hier meer dan welkom! Juist in deze gejaagde tijd, is het zo goed om even weg te zijn uit je eigen omgeving."

Wil je meer weten over de weekenden op de Wittenberg? Kijk dan op https://www.dewittenberg.nl/themaretraites