cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kees van der Staaij
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 september 2022 door Redactie

Kees van der Staaij wijst terugkeer coronapas af tijdens 45ste coronadebat

Volgens SGP-leider Kees van der Staaij zou Nederland nu "niet te snel in de crisismodus moeten schieten". "We moeten zoveel mogelijk overgaan tot besluit- en beleidvorming in een niet-crisissituatie." De politicus verwijst deze week in het 45ste coronadebat naar een uitspraak van de directeur van de WHO. Hij stelde eerder dat 'het einde van de pandemie in zicht is'.

Van der Staaij vraagt zich af in hoeverre het effect dat (eventuele) coronamaatregelen moeten hebben bij sectorplannen voldoende is meegewogen in het kabinetsbeleid. "Er zijn maatregelen waarvan we weten dat ze werken, zoals ventilatie, CO2-meters en het bevorderen van een gezonde levensstijl. Er zijn ook maatregelen waarvan we weten dat ze niet of nauwelijks werken, zoals de coronapas. Of maatregelen waarvan niet duidelijk is of ze werken, zoals de mondkapjesplicht. We zouden uitsluitend moeten inzetten op maatregelen die weinig nadelen hebben en zeer effectief zijn." De SGP-fractievoorzitter benadrukt dat wat zijn partij betreft een definitieve streep wordt gezet door de coronapas.

Bekijk de bijdrage van Kees van der Staaij:

Het kabinet is verdeeld over een eventuele terugkeer van de coronapas. Zorgminister Ernst Kuipers is "niet voornemens" die opnieuw in te voeren. Alleen als een meerderheid van de Tweede Kamer dat wel wil, gaat hij daartoe een apart wetsvoorstel indienen. Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken is minder stellig, omdat veel sectoren de pas "in de gereedschapskist" willen houden, zei ze woensdag in het coronadebat met de Tweede Kamer. Naast de SGP zien ook het CDA, de PVV, DENK en de BoerBurgerBeweging (BBB) een terugkeer van de coronapas niet zitten.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen