cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Andries Knevel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 september 2022 door Jeffrey Schipper

Als christelijke opiniemaker wel of niet aanschuiven bij Ongehoord Nederland? Andries Knevel antwoordt

Omroep Ongehoord Nederland ligt onder vuur vanwege een item over racisme. Daarin werden willekeurige beelden getoond van zwarte mensen die witte mensen in elkaar slaan. Maar volgens onderzoek van journalistiek platform Pointer is er bij geen van de incidenten bewijs voor een racistisch motief te vinden. De publieke omroepverenigingen KRO-NCRV, MAX en WNL willen niet meer meedoen aan het overleg binnen de publieke omroep als Ongehoord Nederland (ON) daarbij zit.

In de Cvandaag podcast geeft voormalig EO-presentator Andries Knevel antwoord op de vraag in hoeverre het verstandig is om als christelijk-conservatieve politicus of opiniemaker bij Ongehoord Nederland aan te schuiven. “De vraag is of je een omroep legitimeert als je er zelf gaat zitten. Dat vind ik een lastige. Als ze mij zouden vragen zou ik bij wijze van spreken alleen komen als ik mag spreken over de ontwikkeling van het puritanisme in de zeventiende eeuw”, zegt de radiopresentator met een knipoog. “Kortom, ik zou sterke aarzelingen hebben bij een uitnodiging.”

Recent was SGP-woordvoerder Menno de Bruyne te zien bij de talkshow van Ongehoord Nederland. De partij krijgt de laatste jaren steeds vaker het verwijt op de populistische tour te zijn. Terecht? Knevel: “De huidige generatie SGP-politici heeft meer zelfbewustzijn ten opzichte van de mannenbroeders van vroeger. Door die uitstraling en de context van polarisatie en sociale media komt de partij nu anders over dan veertig jaar geleden. Daardoor lijkt men in de populistische hoek te zitten, maar inhoudelijk is de SGP-koers hetzelfde gebleven.”

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 29:50

- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Spotify.

Foto boven: Ruben Timman


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Ik ben politicus noch opiniemaker, maar wel conservatief christen en predikant. Ongehoord Nederland zou momenteel de enige omroep zijn waarbij ik zou willen aanschuiven. Zij bespreken zaken waarover verder iedereen het zwijgen toe doet, en vertegenwoordigen een volksdeel dat verder letterlijk nergens gehoord wordt.