cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gerd-Peter Münden, beeld Gerd-Peter Münden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 september 2022 door Redactie

Duitse kerkmuzikant mocht niet ontslagen worden omdat hij draagmoeders wilde inhuren

De Duitse kerkmuzikant Gert-Peter Münden mocht niet ontslagen worden door zijn kerk toen hij plannen maakte om samen met zijn partner twee vrouwen als draagmoeder te vragen. De Landeskirche Braunschweig is nu op zijn vingers getikt: Münden is loyaal aan zijn werkgever gebleven en moet daardoor in dienst blijven.

Münden had samen met zijn partner plannen om twee Colombiaanse draagmoeders in te huren, zegt de kerk in Braunschweig. Dat zou tegen ethische principes van de kerk ingaan en de geloofwaardigheid van de gemeente aantasten. De advocaat van Münden zegt echter dat de muzikant "nooit misbruik zou maken van de economische situatie van vrouwen om mijn eigen kinderwens te vervullen". De kerk bracht daar weer tegenin dat Münden al naar Colombia was geweest om de vrouwen te selecteren en spermadonaties had gedaan.

Toch zou ook dat laatste geen reden voor ontslag zijn, vindt de rechter. Münden zou namelijk de kerkwaarden niet kunnen schenden, als hij alleen maar plannen voor het draagmoederschap maakte en die niet in praktijk bracht. Het is volgens de rechter geen criminele daad om over een project na te denken.

De kerk en de muzikant zijn naar aanleiding van de uitspraak een overeenkomst aangegaan waarin ze het bedrag overmaken wat Münden nu minder met zijn huidige muziekleraarschap verdient dan toen hij in dienst was bij de kerk. In ruil daarvoor hoeft de kerk de cantor niet opnieuw aan te nemen. De kerk heeft aangegeven in hoger beroep te gaan.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
"Munden had samen met zijn partner plannen om twee Colombiaanse draagmoeders in te huren..."

Zijn vrouwen op dit gebied ook al een Product geworden, om aan de wens van een klant te voldoen?

Alles moet mogelijk zijn, en alles moet ook maar normaal worden gewonden.

ONBEGRIJPELIJK!!