cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Nigeria Fulani
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 september 2022 door Patrick Goede

Nigeria: 25 christenen vermoord in drie weken

Moslimterroristen hebben afgelopen zondag drie christenen gedood in Nigeria nadat ze de afgelopen weken al 22 andere christenen vermoord hebben. In de afgelopen drie weken zijn er daarmee 25 christenen vermoord. De daders behoren vermoedelijk tot de Fulani-heders, een stam met militante moslims die veelal aanvallen uitvoeren op christelijke dorpen in Nigeria, zo meldt Morning Star News.

Rond 4 uur ´s middags werd het overwegend christelijke dorp Tse Ngban in de provincie Guma aangevallen. "De Fulani-herders die de Ngban-gemeenschap aanvielen waren met meer dan 24 man, en ze waren allemaal bewapend met geweren", vertelt Michael Juhul in een sms-bericht aan Morning Star News. “Ze hebben drie leden van onze gemeenschap vermoord.”

Hij voegde eraan toe dat in de voorafgaande drie weken de overwegend islamitische Fulani-herders dertien christenen hebben gedood bij aanvallen op de dorpen Tse Numgbera, Umella, Yogobo en Ukohol, ook in Guma County.

De voorzitter van de Guma Local Government Area, Mike Ubah, zei dat vier van de 13 christenen werden gedood op 9-10 september in twee dorpen, Ukohol en Yogobo. Onder de slachtoffers zouden twee vrouwen zijn. 

6000 christenen ontheemd
"De herders hebben ook huizen van deze christenen vernietigd door ze in brand te steken tijdens de aanvallen, die in totaal twee dagen duurden, op 9 en 10 september", vertelde Ubah aan Morning Star News. “Een week eerder werden negen christenen gedood bij afzonderlijke aanvallen in Guma Local Government Area (LGA) door deze herders.”

Bovendien zei Ubah dat negen andere christenen werden gedood in de eerste week van september in de provincie, drie in het dorp Tse Numgbera op 3 september en zes in het dorp Umella op 1 september.

Meer dan 6.000 christenen in drie provincies van de staat Benue zijn ontheemd als gevolg van recente aanvallen, volgens Emmanuel Shior, uitvoerend secretaris van het Benue State Emergency Management Agency (SEMA).

"Recente aanvallen door herders op christelijke gemeenschappen in de staat Benue hebben ertoe geleid dat 6000 christenen ontheemd zijn geraakt", zei Shior in een sms-bericht aan Morning Star News. “Deze voortdurende aanvallen door herders op christelijke gemeenschappen in de staat hebben ook geleid tot de vernietiging van voorzieningen zoals kerken, scholen, markten en zorginstellingen.”

Catherine Anene, woordvoerder van het Benue State Police, bevestigde aan het nieuwsplatform dat "een aantal personen is gedood bij aanvallen op gemeenschappen in Guma en twee andere lokale overheidsgebieden, en dat er een onderzoek naar deze aanvallen loopt."

Nigeria staat op plek 7 van de Open Doors Ranglijst Christenvervolging en telde de afgelopen jaren de meeste christelijke slachtoffers wereldwijd vanwege die vervolging. 

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Tienduizenden Christenen werden er al in Nigeria vermoord in de laatste paar jaar en het gáát maar door. Tot op de dag van vandaag.

Christelijke dorpen, waar kerken en scholen werden gesticht en waar voor HEEL de bevolking gezondheidszorg werd gerealiseerd en het maatswchappelijk verkeer op een hoger plan werd gebracht, worden vernietigd.

Goedwillende mensen worden wreed gedood, vrouwen verkracht en wie nog vluchten kan is alles kwijt.

Ik begrijp niet, dat er niet VEEL meer bij ons voor deze zwaar vervolgde geloofsgenoten gebeden wordt.