cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
nieuw beijerland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 augustus 2022 door Redactie

Drama in Nieuw-Beijerland: drie leden van hetzelfde gezin komen om het leven

Een vreselijk drama in Nieuw-Beijerland heeft onder meer de Hervormde Dorpskerk in Oud-Beijerland in rouw gedompeld. In het dorp reed een vrachtwagen van een dijk af. Onderaan de dijk was een buurtfeest bezig. Er zijn meerdere doden en gewonden, waaronder drie mensen uit hetzelfde gezin.

Wat een leuke en gezellige avond had moeten worden, ontaardde zaterdagavond in een inktzwarte dag. Tientallen mensen hadden zich onderaan de dijk verzameld voor een buurtfeest, waarbij er een barbecue werd georganiseerd. Rond 18.00 uur ging het echter helemaal mis. Een vrachtwagen raakte om nog onbekende reden van de weg en reed vol in op de tent waarin het feest plaatsvond. De gevolgen waren verschrikkelijk: 6 mensen kwamen om het leven. Daarnaast raakten er zeven gewond. Een van de gewonden ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De toedracht wordt nog verder onderzocht. De vrachtwagenchauffeur is ongedeerd en door de politie aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk. Hij had niet gedronken. Het transportbedrijf waar hij voor werkt, heeft in een verklaring naar buiten gebracht dat de vrachtwagen moest uitwijken en daardoor van de weg raakte.

Drie leden van hetzelfde gezin
Zondag werd langzaam maar zeker meer bekend over het drama en de dodelijke slachtoffers die daarbij vielen. Onder hen zijn drie leden van dezelfde christelijke familie. Het betrof een moeder, haar zoon en haar hoogzwangere schoondochter. Dat werd zondagmorgen in de Hervormde Dorpskerk in Oud-Beijerland bekendgemaakt net als in de Hervormde Bethelkerk. 

Ds. A. Bloemendal uit Barneveld ging voor in de dienst en begon direct over het gebeuren: “Gisterenavond heeft er een ernstig ongeval in Nieuw-Beijerland plaatsgevonden. Drie gezinsleden van een gemeentelid zijn daarbij om het leven gekomen.” Vervolgens werd een tekst uit de eerste Petrusbrief aangehaald: ‘Alle vlees is als gras en al de heerlijkheid van de mens is als een bloem in het gras. Het gras is verdord en zijn bloem is afgevallen. Maar het woord van de Heere blijft tot in eeuwigheid.’ Er werd opgeroepen tot gebed voor het gemeentelid. De predikant kwam er later in zijn gebed ook nog op terug.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Ik wens alle nabestaanden, Gods Onmisbare Kracht en Sterkte toe, in deze Verdrietige periode.Laten we hier allen... OOK bij Stil staan, voor onszelf.

We weten niet HOE onze dag zal verlopen en zal eindigen...

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify