cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Het videokanaal op YouTube van National Right to Life
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 juli 2022 door Redactie

YouTube gaat context geven rond abortusvideo's: pro-life organisatie is bang voor desinformatie

Waar YouTube afgelopen week aankondigde video's te verwijderen die handreikingen aanreikten voor een onveilige abortus of verkeerde claims doen over de (on)veiligheid van een abortus, is een pro-life organisatie ongerust over deze ontwikkeling. Bij monde van woordvoerder Laura Echevarria vertellen ze aan de Christian Post dat YouTube zomaar "schadelijke en oneerlijke" verhalen de wereld in kan brengen.

Met name over de intentie van YouTube om kijkers meer informatie te geven bij video's over abortus en zoekresultaten daarnaar is pro-life beweging National Right to Life bezorgd. Echevarria waarschuwt dat ze de afgelopen maanden veel onjuiste informatie hebben gezien van organisaties als Planned Parenthood en in mindere mate ook van het American College of OB/GYN's. Deze twee organisaties zouden bij YouTube in beeld zijn om de informatie te verstrekken rondom abortussen en die bij video's en zoekresultaten te plaatsen.

"Er is een aantal alarmerende rapporten binnengekomen", vertelt Echevarria. De incidenten volgden op de uitspraak van het Hooggerechtshof dat abortuswetgeving niet langer op nationaal, maar op staatsniveau bepaald moet worden. Daar lijken deze pro-choice organisaties op in te spelen. "Zo is er een campagne met misleidende informatie over buitenbaarmoederlijke zwangerschappen en het feit dat vrouwen hier niet voor behandeld zouden worden. Of de uitspraken waarin miskramen verward worden met abortussen en de aanname dat vrouwen voor een miskraam vervolgd kunnen worden."

"Dat is schadelijk en oneerlijk", vindt de pro-life organisatie. "En onze bezorgdheid zit hem erin dat YouTube organisaties als deze een platform geeft om desinformatie op een veel grotere schaal naar buiten te brengen."

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen