cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Prof. mr. dr. Wijnand Zondag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 juli 2022 door Jeffrey Schipper

Symposium ‘Spanningsvelden rond werk in de kerk: wie draagt de verantwoordelijkheid?’

Op D.V. dinsdag 11 oktober 2022 vindt er in Apeldoorn (van 10.00-17.00 uur) een symposium plaats over het thema ‘Spanningsvelden rond werk in de kerk – Wie draagt de verantwoordelijkheid?’. Dit symposium wordt georganiseerd door de RMU en de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA). Prof. mr. dr. Wijnand Zondag (foto) zal een lezing verzorgen vanuit zijn functie als bijzonder hoogleraar Kerk, recht en samenleving aan de TUA. Deze leerstoel gaat uit van de RMU.

Het thema ‘Spanningsvelden rond werk in de kerk’ is een breed thema. De kerk is bij uitstek een identiteitsgebonden werkgever. Dat kan conflicten opleveren met mensen die werkzaamheden in en voor de kerk verrichten. Wat als er een onoverbrugbare kloof tussen de predikant en de kerkenraad lijkt te komen? Niet zelden worden misstanden – zoals seksueel misbruik of misbruik van macht - onder de dekmantel gehouden. Met alle schadelijke gevolgen van dien. Moeten klokkenluiders eerder opstaan? En zo ja, bij wie moeten zij hun beklag doen?

Programma en aanmelding
U bent van harte welkom op dit symposium! Het complete programma en meer informatie over deelname staat eind augustus of begin september op deze website.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen