cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

06 juli 2022 door Redactie

Vrouw deelt noodkreet via Refoweb: 'Ruim 20 jaar geleden heb ik een abortus ondergaan'

'Ruim 20 jaar geleden heb ik een abortus ondergaan. Daarna overgetrouwd in de Gereformeerde Gemeenten. De kinderen zijn gedoopt, maar achteraf is dat huichelarij van mij geweest. Ik heb geen recht meer op leven...', stelt een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. De vrouw geeft aan dat ze momenteel een hulptraject ondergaat en zichzelf beschouwt als 'een zondig mens'.

'Lieve moeder. Ik begin bewust met deze aanspraak. Je bent toch de lieve moeder van kinderen?', antwoordt C. A. Hoekman, voormalig ouderling in de gereformeerde gemeente te Kapelle-Biezelinge. 'Die jou nodig hebben en hun leven zonder jou niet kunnen indenken. Je hebt geen recht meer op leven, zeg je. Maar je kinderen willen wel graag hun moeder bij zich hebben en van hun moeder (mama) houden. En als moeder mag je wel je liefde en zorg geven aan je kinderen. Jij hebt je kinderen nodig en je kinderen kunnen niet zonder jou. Deze liefde en zorg heeft onze God aan jou toevertrouwd.

Deze enkele regels geven een zee van pijn, geestelijk lijden en ontreddering weer. Al 20 jaar loop je met dit gat in je leven. Ik denk dat je hebt geprobeerd het te vergeten, te verdringen, er over heen te leven. (...) Het is goed dat je in een hulptraject zit. Je hebt dringend professionele hulp nodig, maar niet minder ook pastorale hulp. Ik heb de indruk dat het daaraan in je eigen omgeving ontbreekt. Zullen we samen proberen een weg in Gods Woord te zoeken? We zijn alle twee van dezelfde lap gescheurd en zondaren voor God, allebei moeten we van genade leven.

Hoe verder? Zullen we samen onze knieën buigen? Met David uit psalm 32 en psalm 51. Het zijn psalmen door David gedicht na zijn zonde met Bathséba. David moet het hebben van de vergeving van zijn zonde. En dat gebeurt na de belijdenis van zijn zonde. “Mijn zonde maakte ik U bekend en mijn ongerechtigheid bedekte ik niet. Ik zei: Ik zal belijdenis doen van mijn overtredingen voor de HEERE, en U vergaf de ongerechtigheid van mijn zonde” (Ps. 32:5). Dat was het begin van Davids herstel. Belijdt het met David, want jij moet het ook hebben van vergeving.

David vlucht en God zoekt hem op, wat een genade! Weet je het nog, van genade moeten we het hebben, onverdiend en verzondigd. En toch... genade! Ik neem je mee naar het kruis van Golgotha. Is er voor mij vergeving, is er voor mij uitkomst, toekomst? Twee moordenaars aan Jezus’ zijde gekruisigd. Zien ze wat in Jezus? Moordenaars zonder toekomst en een Zaligmaker Die Zijn dood tegemoet gaat. Totdat die ene tot zichzelf komt, meer gaat zien in Jezus dan een medekruiseling. Hij heeft Jezus horen bidden: Vader vergeef het hun want zij weten niet wat zij doen (Luk. 23:34). Hoor jij het ook?

Vlucht tot deze Jezus. Geef alles, ook van 20 jaar geleden, uit handen en leg het in Zijn milde handen. Leg je aan Zijn voeten neer', roept Hoekman op.

Lees zijn volledige antwoord op Refoweb.nl

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Ik reageerde zojuist op de bijdrage van Fred de Vries.

Dit is precies wat ik in mijn reactie bedoelde dat vrouwen jaren met een geheim kunnen rondlopen met alle gevolgen vandien.

Mag Johannes 8 vers 1 tot 11 zijn als balsem voor de ziel van deze vrouw.

De vrouw uit die geschiedenis beleed aan de voeten van Jezus haar schuld (door te blijven staan, ze had ook weg kunnen lopen) En Jezus zei: Zo veroordeel ik u ook niet, ga heen en zondig niet meer. Ze mocht opnieuw beginnen Dat is Genade!