cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

08 juni 2022 door Redactie

Hoe gaan we om met onze sterfelijkheid? Arthur Alderliesten en Erik Olsman in gesprek

Hoe we met onze sterfelijkheid omgaan is één van de grote vragen in iedere samenleving. In Nederland is het gesprek hierover volop gaande, denk maar aan de discussie over voltooid leven, of de berichten over de coöperatie Laatste Wil, hun voorzitter werd gearresteerd als lid van een criminele organisatie omdat hij zelfdodingspoeder zou verhandelen.

Koos Tamminga gaat erover in gesprek in de tweede aflevering van de podcast Heilige Grond met Arthur Alderliesten en Erik Olsman. Arthur Alderliesten werkt als directeur bij de stichting Schreeuw om Leven en is projectcoördinator ethiek bij het Lindeboom Instituut. Erik Olsman is Universitair Hoofddocent Geestelijke Verzorging aan de PThU en is als ethicus verbonden aan de Regionale Toetsingscommissie Euthanasie.

Hoe geven we eindigheid een plek? Wat voor idee hebben we van wat er na het sterven wacht? Hoe richten we het afscheid van dierbaren in? Houden we de dood op afstand, of is die zichtbaar in het dagelijks leven?

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Terug naar het evangelie, is het enige juiste antwoord. Jezus verkondigde eeuwig leven. Paulus: "doch die nu geopenbaard is door de verschijning van onze Heiland, Christus Jezus, die de dood van zijn kracht heeft beroofd en onvergankelijk leven aan het licht gebracht heeft door het evangelie." (2 Tim.1:10). Petrus: "waardoor Hij ons de kostbare en zeer grote beloften geschonken heeft, opdat u daardoor deelgenoten van de Goddelijke natuur zou worden, ontkomen aan het verderf dat door de begeerte in de wereld is." (2 Petr.1:4).