cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Punt Uit
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

13 mei 2022 door Redactie

Video: Reformatorische jongeren kijken optimistisch naar de toekomst

"De wereld is toch net als een batterij. Als de aarde leeg is, dan vervangt de Heere Jezus hem gewoon voor een nieuwe”, zegt een reformatorische jongere in een YouTube-video van het platform Puntuit. Op beeld delen zes reformatorische jongeren hun visie ten aanzien van milieuproblematiek, oorlogssituaties en hongersnood. Ondanks de grote zorgen die zij hierover hebben, kijken ze optimistisch naar de toekomst.

“Gisteren werd er tegen mij gezegd dat het op de Noordpool tien graden warmer was dan normaal”, klinkt het. “Ja, ik las pas op het nieuws dat als het niet gaat regenen in Afrika, er 28 miljoen mensen hongersnood hebben”, zegt een andere jongere daarna bevestigend.

“Je ziet nu ook dat vooral het Westen bezig is om de aarde uit te putten, vindt een van de jongeren. “Ik ben van mening dat hier iets aan gedaan moet worden.”

Op de vraag of het Westen zich schuldig moet voelen ten aanzien van hongersnood en milieuproblematiek, klinkt het: "Als je bedenkt dat wij heel veel over hebben en er mensen in Afrika sterven van de honger, is dat best wel aangrijpend.” Een andere jongere sluit hierop aan: “En als je dan ook ziet dat veel producten zomaar weggegooid worden, terwijl de mensen in Afrika er een moord voor zouden plegen.”

‘Kan je de wereld redden door duurzaam te leven?’, is de volgende vraag die aan de jongeren wordt voorgelegd. “Nee, ik denk van niet. Het is niet te voorkomen door alleen elektrisch te gaan rijden. Er is veel meer aan de hand. Kijk ook naar de oorlogen. Het is echt niet alleen maar het milieu wat niet meewerkt, om het zo te zeggen."

De jongeren zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is dat we zuinig met de aarde omgaan. “Dat staat ook in de Bijbel, je moet goed voor de aarde zorgen. Ik denk dat het altijd beter is om daarvoor je best te doen dan helemaal niets te doen.”

De coronapandemie ligt inmiddels grotendeels achter ons. Welke invloed heeft dat gehad? “Ik denk dat voor sommige mensen de nood hoog geworden is en dat ze de Heere zijn gaan zoeken. Toch zijn er ook mensen, vooral nu corona voorbij is, die God lijken te vergeten. Dat is erg. Want ik denk dat de Heere corona gebruikte om hiermee iets te zeggen, Hij wil dat wij tot inkeer komen.”

Tenslotte wordt de jongeren gevraagd hoe ze naar de toekomst kijken, dan klinkt het: “Ik denk dat het voor de wereld slechter gaat. Dat is nu al te zien. Maar voor een deel van de wereld, Gods volk, is de toekomst hoopvol als je kijkt naar het leven hierna. Je moet er wel naar op zoek.”

Benieuwd naar de volledige video? Deze is hieronder te zien.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen