cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jen Hatmaker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 mei 2022 door Redactie

Christelijke auteur spreekt zich uit: "Terugdraaien abortuswet zorgt niet voor minder, maar voor gevaarlijkere abortussen"

De christelijke auteur Jen Hatmaker, moeder van vijf kinderen, heeft zich uitgesproken tegen de mogelijke beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof om de wetgeving rond abortus bij de individuele staten neer te leggen. De Amerikaanse schrijft op haar blog dat onderzoek laat zien dat het het terugdraaien van de wet die de legalisering van abortus op landelijk gebied mogelijk maakte niet zorgt voor minder, maar wel voor gevaarlijkere abortussen.

Hatmaker, auteur van diverse New York Times-beststellers en tv-ster, zegt zich in haar blog zorgen te maken over het terugdraaien van de zogenaamde Roe vs. Wade-uitspraak van het Hooggerechtshof in 1973. "Gevaarlijkere abortussen dus. En voor wie? 1 op de 4 vrouwen in Amerika heeft een abortus gehad, dus gevaarlijk voor je dochters, zussen, beste vrienden, collega's, buren, kerkleden, en natuurlijk voor jou, die je eigen geschiedenis hebt. Het zal onevenredig gevaarlijk zijn voor vrouwen van kleur en vrouwen met weinig toegang voor voorzieningen."

De schrijfster kwam al eerder in opspraak bij uitspraken over het homodebat in Amerika, waarin ze zei homoseksualiteit goed te keuren en dit als een recht te zien. Christelijke boekwinkels besloten daarop haar boeken niet meer te verkopen.

"Het is intens persoonlijk en privé, en vrouwen verdienen verantwoordelijkheid in de keuze om wel of niet ouder te zijn, voor de rest van hun leven", schrijft Hatmaker. "Tegenstanders van abortus hebben alle recht op hun overtuigingen, maar die zouden alleen op hun lichamen, families en toekomst van toepassing moeten zijn."

Beeld: Website Jen Hatmaker

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

O
'... maar die zouden alleen op hun lichamen, families en toekomst van toepassing moeten zijn.' Nou nee, de beschermwaardigheid van leven is een alom geldend principe en heeft sterke Bijbelse papieren. Als christen verdedig je dit.

Het wordt tijd voor een herbezinning op het seksuele moraal. Wat mij betreft terug naar de traditionele opvatting van gemeenschap alleen binnen het huwelijk. Daarnaast hulpprogramma's vanuit kerk en overheid om kwetsbaren te ondersteunen bij de zwangerschap én het traject na de geboorte waaronder de opvoeding.