cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Franklin Graham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 mei 2022 door Redactie

“Haatprediker” Franklin Graham onder vuur in Engeland: "Vreselijke staat van dienst"

De Amerikaanse evangelist Franklin Graham ligt onder vuur in Engeland. Op dit moment rijden in Liverpool bussen rond met de beeltenis van de zoon van de bekende evangelist Billy Graham en de vraag ‘Ben je op zoek naar meer?’ De burgemeester van de stad, Steve Rotherham kan er niet over uit dat Graham mag adverteren en heeft de busmaatschappijen opgeroepen de afbeeldingen te verwijderen, schrijft de BBC.

Volgens Rotherham is Graham een “bekende haatprediker” vanwege zijn visie op het homohuwelijk en de radicale islam. Graham adverteerde voor zijn ‘God Loves You-tour’ op 14 mei in de stad. “Om te zeggen dat ik boos ben dat de uitgangspunten van een bekende haatprediker overal in onze stad getoond worden zou een understatement zijn. Hij heeft een vreselijke staat van dienst als het om zijn homofobe en islamofobe visie gaat”, vertelde Rotherham aan het Britse medium.

“We respecteren het recht van anderen om het oneens te zijn met ons op geloofsgebied”, zegt Mark Barber, zegsman voor de organisatie van Graham, de Billy Graham Evangelistic Association, tegen de Christian Post. “Maar het is teleurstellend dat publiek aangestelde personen die gekozen zijn om de hele gemeenschap te vertegenwoordigen de traditionele zienswijzen van christenen als ‘haatprediking’ kwalificeren. En hun ambt gebruiken om te discrimineren en de uitingen van christenen tegen te gaan.”

De busmaatschappijen onderzoeken op het moment op aandringen van de burgemeester of de afbeeldingen in hun advertentiebeleid passen.

Ook in 2018 ontstond ophef rond busadvertenties van Graham in Engeland, ditmaal in Blackpool. Toen ze verwijderd werden door de busmaatschappij, oordeelde een rechter dat dat onrechtmatig was. Barber: “Ze waren niet beledigend en de rechter oordeelde destijds dat de aanpak van de busmaatschappij ‘lijnrecht tegenover de wijze stond hoe een publieke organisatie zich zou moeten gedragen in een democratie'.”

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
In Engeland hebben ook al eens bussen rondgereden met met reclameteksten die atheïsme propageren ("Er is geen God" e.d.). Als dát wordt getolereerd, klopt er niets van het verbieden van een evangelische advertentie op de bussen.