cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
vluchtelingen Oekraïne
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 mei 2022 door Dirk van Genderen | Charisma News

Nadat hun huizen waren gebombardeerd, werden Oekraïense vrouwen zendelingen

Veel Oekraïense christelijke vrouwen, van wie de huizen door de Russen zijn verwoest, zetten zich nu in Polen in voor andere Oekraïense vluchtelingen en delen het Evangelie met hen. Dat zag muzikant Ian Kilpatrick, die zich eveneens inzet voor deze vluchtelingen.

"Nadat ik een lading kogelvrije vesten en medische hulpmiddelen naar Oekraïne had gebracht, zag ik hoe deze Oekraïense vrouwen de leiding nemen in het organiseren van de hulp aan de vluchtelingen. Ze verlenen praktische hulp, maar geven ook het Evangelie door. De passie waarmee zij alles organiseren, raakte mij. Terwijl ik hielp met de muziek in een kerk, sprak een vrouw van een Oekraïense predikant de vrouwen toe. Ze begonnen allemaal te huilen."

Eén van Kilpatricks Oekraïense contacten vertelde hem later wat ze had gezegd: "Onze mannen zijn weg, die zijn aan het vechten. Dit is onze tijd waarin de zorg voor onze gezinnen op onze schouders is gelegd. Daarna deelde ze het goede Nieuws van Jezus met hen en daarom moesten ze huilen."

Veel van de Oekraïense christenen met wie Kilpatrick sprak, noemden de jaren negentig van de vorige eeuw de ‘opwekkingsjaren van Oekraïne’. "En die Oekraïense christenen vragen God nu om nog zo’n opwekking. Sommige Oekraïense zendelingen bidden zelfs dat God de Oekraïense christenen die nu verstrooid worden over heel Europa, gebruikt om een opwekking in andere delen van Europa te brengen.
Ze zeiden: 'We geloven dat Gods hand hierin kan zijn, want er woedt in de Oekraïense kerk nog een brand van die opwekkingen'."

Als die zendelingen een Oekraïense christen ontmoeten, zeggen ze: "Je moet de mensen om je heen bereiken met de boodschap van Jezus. God heeft je hierheen gestuurd met een opdracht. Je bent geen vluchteling, je bent een zendeling."

Bovenstaand artikel verscheen via Charisma News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Wow dit lijkt heel erg op de eerste christengemeenten uit Handelingen 8:1. De gemeenten dan werden verstrooid… echter Grieks zegt voor hetzelfde woord verstrooid; “ gezaaid” .

Wat een krachtige visie van deze vrouwen. Zij hebben de kracht van Gods Geest ontvangen. Pinksterkracht! Wat een liefde. Deze doorbreekt terreur, grenzen en mensenharten! Ik bid hen open deuren toe!