cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
kort houtzager
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 maart 2022 door Redactie

Leon Houtzager reageert op vrijspraak ds. Kort: 'Strijd tegen 'religieus grensoverschrijdend gedrag' niet voorbij'

Leon Houtzager, de homo-activist van het COC die wilde dat ds. Kort vervolgd zou worden vanwege groepsbelediging en aanzetten tot haat, heeft gereageerd op de uitspraak van het gerechtshof. In een artikel 12-procedure stelde het hof dat de beslissing van het Openbaar Ministerie om Kort niet te vervolgen de juiste was. Houtzager stelt dat zijn strijd tegen 'religieus grensoverschrijdend gedrag' nog niet voorbij is.

Lees hier meer over de zaak Kort vs Houtzager.

Houtzager besloot in 2020 aangifte te doen tegen de predikant nadat een brief van hem aan het gemeentebestuur was uitgelekt. In die brief stelde Kort dat 'roepende zonden die tegen de scheppingsorde indruisen' moeten worden uitgebannen. Het OM nam die aangifte niet in behandeling. Houtzager ging daartegen in beroep. Vandaag stelde het gerechtshof in Den Haag echter dat de beslissing van het OM juist was. Houtzager reageert woensdag bij RTV Rijnmond op de uitspraak. Ook op Twitter laat hij van zich horen: 'Helaas is de juridische weg (nog) niet gelukt, maar daarmee is de strijd tegen 'religieus grensoverschrijdend gedrag' nog niet voorbij.' Hij belooft er binnenkort in een column dieper op in te gaan.

Eerder gaf Houtzager ook al aan de strijd niet te staken als hij de zaak zou verliezen. Hij stelde desnoods naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te gaan.

Ds. Kort reageerde tegenover CIP.nl juist verheugd op de uitspraak. Zijn advocaat legde bovendien uit waarom de uitspraak zo belangrijk is. Lees daar hier meer over.


Aangifte ds. Kort
- Rust keert na juridische strijd terug in pastorie ds. Kort: “Ik wil sterven in het harnas”
- Dominee Kort werd door sommigen gezien als postmoderne christelijke martelaar
- Ds. Kort reageert op rechterlijke overwinning: “Ik heb nooit een last gevoeld"
- Ds. Kort wint zaak van homo-activist Houtzager en wordt niet vervolgd
- Deed ds. Kort homofobe uitspraken? Binnen zes weken meer duidelijkheid
Meer over Aangifte ds. Kort »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Houtzagen met een schroevedraair lukt ook niet