cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Tijs van den Brink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 januari 2022 door Jeffrey Schipper

Bidden wij om wijsheid voor het OMT?, vraagt EO-journalist Tijs van den Brink

De laatste weken krijgt het Outbreak Management Team (OMT) veel over zich heen. Ook christenen hebben zich in de afgelopen weken kritisch uitgelaten over het adviesorgaan dat de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing adviseert bij de bestrijding van de coronapandemie. "Bidden wij om wijsheid voor het OMT?", vraagt EO-presentator Tijs van den Brink zich af via Twitter. CIP.nl zet een aantal reacties op een rijtje.

Johan Almekinders: Dat is nu harder nodig dan ooit, inderdaad.

Edwin Diekman: Zou misschien wel moeten maar ik kan het niet opbrengen!

Peter de Porto: Kunt u een speciale reden bedenken? Natuurlijk God wil niet dat iemand verloren gaat! Anders had HIJ Zijn Zoon niet gezonden. Dus laten we bidden om Gods erbarmen als HIJ met Zijn gerechtvaardigd oordeel komt.

Bidden we überhaupt wel om uitkomst uit deze crisis? Is dit niet juist hét middel? Verootmoediging.

Dick Kooij: En Hij sprak ook met het oog op sommigen die van zichzelf overtuigd waren dat zij rechtvaardig waren en alle anderen minachtten, deze gelijkenis: Lukas 18:9-14.

Arjan: Wij bidden wvooral dat 2G niet wordt ingevoerd. Heeft toch geen zin volgens deze arts en microbioloog en voormalig red team lid Bert Mulder.

Nathánaël Post: Bidden we überhaupt wel om uitkomst uit deze crisis? Is dit niet juist hét middel? Verootmoediging. Een verandering in het gedrag van mensen kan ook de houding van God tegenover mensen veranderen.

Jourtje: Wat mij betreft is dit net andersom: verandering in onze (menselijke) houding ten opzichte van God, zal een verandering in het gedrag van mensen bewerkstelligen.

J. A. Broersma: Ik bid liever dat ze maar snel hun straf mogen krijgen. Zij, en alles en iedereen die hun onzin heeft verdededigd en gepropageerd. En dat is inclusief de mainstream media.

Gérard: Dat is te laat Tijs, ik vrees dat zij en al de verantwoordelijken is overkomen wat staat in 2 Thessalonicenzen 2:11. En daarom zendt God hun een dwaling ,die bewerkt dat zij de leugen geloven. Ik bid of God de werken der duisternis rondom corona gaat ontmaskeren.

Willemieke de Jong: Uit m’n hart gegrepen!

Hans van Tellingen: Ja. En ook voor vergeving.

Albert Treur Jr.: Lucas 23:34, 'Vader, vergeef hun, want ze weten niet wat ze doen'.

Bidden Tijs, doen we voor een overheid die boven ons gesteld is. Het OMT is geen regering, maar functioneert inmiddels wel als zodanig.

Jeroen van der Beek: Je had beter kritische vragen kunnen stellen. In bijna twee jaar tijd had dat wellicht meer effect gehad!

Hellen Vermeulen: Ik bid liever voor de mensheid: dat we kijken naar wat we gemeenschappelijk hebben en elkaar weer zien om wie we zijn in plaats van wat onze vaccinatiestatus is. En dat we elkaar weer vinden en samen verder kunnen in dit land/de wereld.

Kiespijn777: Ik bid om totale openbaring van alle vuiligheid binnen het OMT.

Ellen: Zij zijn toch zeker niet degenen die ons leven gaan bepalen? Hebben wij op deze mensen gestemd? Hoezo Outbreak? Er liggen minder dan 400 mensen op de IC in een land van 17,5 miljoen mensen... dit gaan we toch zeker niet laten gebeuren??

Tineke Abbes: Ja. En om eerlijkheid.

Messenger: Ik kan bijna alleen nog maar bidden om Zijn terugkeer; ik ben deze leugenachtige wereld vol onrecht zo verschrikkelijk zat!!! Oh ja, en ik dank Hem nog iedere dag voor Zijn goedheid...

W. J. Halm: Bidden Tijs, doen we voor een overheid die boven ons gesteld is. Het OMT is geen regering, maar functioneert inmiddels wel als zodanig. Daar is geen wijsheid nodig, maar een oudtestamentische reiniging. Drijf de valse raadslieden uit.

Wij bidden om onmiddellijke ontmanteling van het OMT. Ze zijn overbodig.

Wim Houkamp: Eerst knielen voor het Beest en dan bidden heeft geen zin.

Jan Dykstra: Wij bidden om onmiddellijke ontmanteling van het OMT. Ze zijn overbodig.

Verbaasd: Als je toch wil bidden, doe dan een bede voor verstand en beschaving voor complotdenkers, anti-vaxers, ondermijners, bedreigers en bedriegers. Die hebben het heel wat harder nodig dan het OMT.

Gert-Jan Ludden: Dat wordt een lang gebed ;-)

Job Smit: Het OMT geeft informatie. Het KABINET besluit! Dáár moet de wijsheid naar toe.

Carla Muys: Zullen we bidden dat God de regie weer overneemt?

Musa the naked Nude: Dat de waarheid aan het licht mag komen. Dat het goede het kwaad zal overwinnen. Dat we weer vrij mogen zijn. Dat er recht mag zijn.

Sjoerd Wachter: Zullen we ook bidden voor de slachtoffers van het coronabeleid?

Zullen we ook bidden voor de slachtoffers van het coronabeleid?

David Michels: Laten we vooral bidden om wijsheid voor het kabinet dat uiteindelijk het beleid bepaald.

Wouter: Ja, why not, ik heb als atheïst meer geloof in God dan in het OMT.

Marcel Velner: Bidden voor opheffing van het OMT is een betere tijdsbesteding.

Enckhuijsen1972: Persoonlijk zou ik bidden voor verlossing uit de collectieve kramp waarin een groot deel van onze samenleving zich bevindt. Angst, raadgevers, het OMT - wat hoort niet thuis in het rijtje?

Het OMT kwam woensdag weer bij elkaar. De leden bekeken welke maatregelen nodig zijn nu het aantal positieve tests is gestegen tot recordhoogte. De huidige regels lopen tot en met vrijdag. Op die dag is er waarschijnlijk een nieuwe persconferentie.

Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) heeft het OMT om advies gevraagd over de quarantaineregels. Hij wil weten of de geldende regels nog passen nu de besmettelijkere omikronvariant oprukt. Het gevaar dreigt dat te veel mensen in quarantaine moeten en niet meer kunnen werken, bijvoorbeeld omdat ze in de buurt waren van een besmet persoon. Hele sectoren kunnen vastlopen, waarschuwt de minister.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
We moeten inderdaad bidden of dat God uitkomst geeft uit deze omstandigheden, dat ontslaat de mens niet de goede dingen te doen in deze situatie. Dat geld voor burger, overheid en dus ook de adviesorganen.

Wanneer je ziet dat hier door mensen “verkeerde” keuzes gemaakt worden, is het moeilijk hierin te berusten.