cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Harm Jan Polinder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 januari 2022 door Redactie

SGP in Nunspeet wil dat winkels per direct opengaan

De SGP-fractie in Nunspeet heeft een oproep gedaan aan het kabinet en het college van B&W om de winkels per direct te openen. Fractievoorzitter Harm Jan Polinder deed deze oproep middels een videoboodschap.

Polinder legt uit waarom zijn partij deze oproep doet: “Door het hele land hebben SGP’ers dergelijke oproepen gedaan. We zien met veel respect hoe onze ondernemers op creatieve wijze het ‘click en collect’ principe toepassen. Maar het blijft een lapmiddel wat hen op geen enkele wijze kan compenseren voor de grote verliezen die geleden worden.”

Het is volgens de SGP’er niet uit te leggen dat er wél een complete markt wordt gehouden. “Ook die ondernemers gunnen we dat van harte. Maar de markt bestaat uit marktkramen van ondernemers die in veel gevallen niet uit onze gemeente afkomstig zijn. Terwijl onze winkeliers hun deuren hermetisch gesloten moeten houden, mogen zij hun koopwaar in volle glorie uitstallen. Dat is niet meer uit te leggen. Het is tijd voor lokaal maatwerk. Mocht het kabinet niet op korte termijn met versoepelingen komen dan willen we dat het college van B&W toestaat dat ook onze winkeliers via een marktkraam koopwaar kunnen aanbieden. Dan dopen we gewoon tijdelijk onze winkelstraten om tot ‘marktstraat’.”

Ook voor de langere termijn moet het gemeentebestuur met een plan komen. “Het coronavirus zal nog lange tijd onder ons blijven. Het Haagse zwabberbeleid is desastreus voor onze inwoners en winkeliers. Het is tijd dat we lokaal een langetermijnplan maken, waarbij we bij lockdowns en andere maatregelen kunnen overschakelen naar ons eigen beleid. Ook in andere gemeenten zien we dergelijke initiatieven ontstaan. Het is tijd voor actie, winkeliers dreigen om te vallen. Zij worden ‘niet-essentieel’ genoemd, terwijl zij dat wel degelijk zijn voor de leefbaarheid van onze dorpen.”

Bekijk de video-oproep van Harm Jan Polinder:

Met een landelijke campagne willen organisaties als INretail, Vakcentrum en de Raad Nederlandse Detailhandel het kabinet overtuigen winkels na vrijdag van het slot te halen, zo meldt het ANP. Niet-essentiële winkels, circa 56.000, zijn vanwege het rondwarende coronavirus momenteel gesloten. Dat is volgens de organisaties onnodig omdat winkelen volgens hen veilig kan met inachtneming van maatregelen als het dragen van mondkapjes en het houden van afstand.

In aanloop naar de persconferentie vrijdag doen winkels volgens de organisaties massaal mee met de campagne en de oproep dat ze weer veilig open kunnen. Met posters op winkelruiten en onder meer berichten op sociale media laten de ondernemers dit aan Nederland weten. "Iedereen wil weer terug naar het normale leven. Consumenten willen zelf weer de regie hebben over waar en wanneer ze de aankopen doen in Nederland", aldus de winkelbranche.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Van harte eens met deze oproep.