cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
kleuters met mondkapjes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 januari 2022 door Redactie

Christelijke kleuterschool uit Californië dicht na weigeren mondkapjesplicht voor kinderen

De christelijke kleuterschool van een kerk uit San Diego weigert kinderen te verplichten een mondkapje te dragen in de klas. De staat Californië heeft daarop besloten de school te sluiten vanwege het schenden van de coronamaatregelen, zo meldt de Christian Post. "De kinderen zijn onterecht slachtoffer van deze situatie", aldus voorganger David Hoffman.

Kinderen op de kleuterschool uit El Cajon zijn ongeveer 3 tot 5 jaar oud. De school stelt dat de kinderen te jong zijn voor het dragen van mondkapjes. In eerste instantie werd schooldirectrice Tiffany McHugh geschorst voor het weigeren van de maatregelen door the California Department of Social Services Community Care Licensing, een lokale toezichtsraad voor scholen.

De kerk zegt dat de lokale overheid extra streng controleert op de christelijke scholen en dat de school onterecht gesloten is. "Een aantal maanden geleden werden we het doelwit van the Department of Social Services. Waar het op neerkomt is dat ze niet blij zijn met onze beslissingen kinderen vrij te stellen van de mondkapjesplicht", aldus voorganger David Hoffman. "Er kwamen steeds inspecteurs langs. Zij noteerden allerlei dingen die mis waren, die we vervolgens binnen een dag oplosten. Toch kwamen ze nog elf keer terug, waarvan 6 keer een hele werkdag. Wat moeten ze zo lang observeren? Ze keken in al onze dossiers, om elke mogelijke schending van de wet op te sporen. Dit is intimidatie."

De school werd zes jaar geleden opgericht en is razend populair onder gemeenteleden en andere christenen uit de omgeving. Ruim 100 leerlingen tussen de 3 en 5 jaar oud zijn naar huis gestuurd. De ouders van de kinderen moeten zelf voor vervangende opvang zorgen. "Gezinnen kunnen hun kinderen nergens onderbrengen", aldus Hoffman. 

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Bizar, terwijl mondkapjes niet werken (OMT), maar is voor gedragsbeinvloeding. En wat staat er op de verpakking, dat ze niet helpen tegen virusoverdracht. Wanneer denken mensen eens na en stoppen met dat kudde gedrag...